FOTO Tisuću jaja Vere Trojan: Maštovite pisanice postale su zaštitni znak šibenske knjižnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj knjižnici večeras je otvorena izložba pisanica ‘Radost Uskrsa’ Šibenčanke Vere Trojan koja već deset godina svojim maštovitim radovima najvješćuje uskršnje razdoblje.

Njezine pisanice su s vremenom postale zaštitni znak Knjižnice, a svake godine gospođa Vera pokaže nešto novo. Ove godine to je nojevo jaje.

– Sin mi ih je poklonio i moram priznati da su bila poseban izazov i zato ove godine zauzimaju posebno mjesto na izložbi. U ovih deset godina napravila sam tisuću ukrasnih pisanica, ali volim stvarati i volim nove stvari – kazala nam je Vera.

vera vera2 vera3

Njezina uskršnja jaja postala su zaštitni znak šibenske knjižnice gdje je uvijek rado viđen gost.

– Ove godine rekla je, zadnji put. Ali ja kažem, nikad ne recite nikad. Uskršnja jaja Vere Trojan rađena su s puno ljubavi, strpljenja i mašte i po mnogočemu su posebna. Nije lako doći do materijala, pogotovo ako živite u starom dijelu grada gdje više ne nalazimo dućane u kojima smo nekad kupovali sve što smo nekad trebali. No, za našu Veru nema problema, naruči ona i preko interneta što joj treba. Snalazi se i nikad ništa ne baca – riječi su Zdenke Bilušić, voditeljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih.

vera1

Izložba će biti otvorena do 31. ožujka.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.