FOTO Kulinarskim vremeplovom Šibenčani se vratili u prapovijest na Danilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Drugi po redu kulinarski vremeplov održan je danas na Danilu, a učenici Turističko-ugostiteljske škole danas su pripremali sir iz mišine s bademima i pistacijima, neolitski mišancu i svježi sir s bobičastim voćem.

– Prvi vremeplov je održan neki dan u Drnišu, a danas smo na mjestu gdje je otkrivena neolitska kultura. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli ujediniti sva četiri županijska muzeja uz suradnju Nacionalnog parka Krka i Turističko-ugostiteljske škole. Projekt se održava u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije, a kao šećer na kraju tiskat ćemo i kuharicu s receptima svega onoga što smo kuhali – kazao nam je Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika.

Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Kninski muzej i Muzej betinske drvene brodogradnje dio su ovog vremeplova, a nakon Drniša i Danila sljedeća postaja je Knin. Kninjani će pripremati jela karakteristična srednjem vijeku, a to je grofovski gulaš, jetrene knedle, pastrva na žaru i Zvonimirove kuglice, a njihov meni na repertoaru 10. svibnja.

U Betini posjetitelje 16. svibnja očekuje riblji meni i to maništrun od sipe, sušeni pas, mačka na brudet te picipaji.

–  Riba je bila na stolu sedam dana u tjednu, a samo za neke veće blagdane se jelo meso i želimo prikazati takvu hranu – kazala je Sandra Barešin iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Završna manifestacija bit će održana 18. svibnja na Burnumu i to od 10 do 15 sati, a bit će organiziran i besplatan autobus za sve građane koji će doći iz Šibenika.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.