Dukić pisao ministrici Divjak: ‘Sramite se. Male škole ostavljate na cjedilu da djeca uče u nehigijenskim uvjetima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Je li moguće da je zapošljavanje spremačice na nepuno radno vrijeme prevelik zahtjev? Hoćemo li dobrovoljnim radom morati i školu čistiti?’, upitao je šredsjednik Mjesnog odbora Zaton Boris Dukić u otvorenom pismu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, poručujući joj kako male područne škole ostavlja na cjedilu.

Dukić u svom pismu ministrici piše kako s jedne strane Ministarstvo uvjerava javnost da provodi obrazovnu reformu i uvodi Školu za život, dok s druge strane ‘male područne škole ostavlja na cjedilu da se snalaze kako znaju, da djecu podučavaju u nehigijenskim uvjetima’.

–  Zaton je malo mjesto, ali samodoprinosom i dobrovoljnim radom izgradili smo i vrtić i školu, i vatrogasni dom, i knjižnicu, pa i školsko igralište – je li moguće da je zapošljavanje spremačice na nepuno radno vrijeme prevelik zahtjev, hoćemo li dobrovoljnim radom morati i školu čistiti – pita se Dukić.

U pismu napominje kako državni vrh konstantno govori o demografskim problemima, a Zaton bilježi demografski rast.

– Ove godine imamo 22 učenika, što je rast u odnosu na protekle godine. Područna škola Zaton na 22 učenika ima četiri razreda i dvije učiteljice. I nemamo čistačicu, koju smo oduvijek imali. Svojim potezima, dakle, činite to da djeca od 6 do 10 godina nemaju higijeske uvjete za obaviti nuždu, a kamoli što drugo. Naša je čistačica otišla u mirovinu, znači ne tražimo novo radno mjesto – jedino što tražimo je da netko popuni postojeće radno mjesto – napominje predsjednik MO Zaton.

Dukić zaključuje kako upravo ‘zato ljudi napuštaju Hrvatsku’.

– Zato je demografska slika loša – jer kad obitelji odluče ostati u Hrvatskoj, u svom rodnom mjestu, djecu moraju slati u školu koja, zbog vaših odluka, ne može ispoštovati osnovne higijenske uvjete. U ime sve djece zatonske područne škole, njihovih nemoćnih roditelja i mene kao predsjednika Mjesnog odbora Zaton – sramite se – napisao je Dukić u pismu ministrici Divjak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.