Bit će odana počast i zdravstvenim djelatnicima

Zvonimir Vila slika Isusov prikaz na Trgu Pavla Šubića kao veliku čestitku ŠibenčanimaFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Akademski slikar Zvonimir Vila na Trgu Pavla Šubića II. slika prikaz Isusa Krista sa motivima Šibenika u pozadini.

Podsjetimo, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, simbolično će obilježiti blagdan Uskrsa postavljanjem pisanice gdje se ranijih godina održavao tradicionalni uskrsni doručak.

 Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

– Izradit ću sliku Krista za Uskrs, on će biti iznad mora, imat će raširene ruke, a u pozadini će biti Šibenik. Napravio sam skicu, a iako je ovo posao za mjesec dana, ja ću ulje na platnu napraviti za jedan dan. To je za mene jedan izazov – kazao nam je Vila i dodao kako će na platnu ispisati ‘Šibeniče, Krist uistinu uskrsnu, Aleluja’.

Inače, u okviru obilježavanja najvećeg kršćanskog blagdana, simbolično će se odati počast zdravstvenim djelatnicima koji ulažu najveće napore da trenutne težine prevladamo. U krugu OB Šibensko- kninske županije bit će postavljeno 8 lampi, koje je za manifestaciju Light is life osmislio Zoran Lučić Luca, kao simbolika svjetla koje medicinari pružaju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.