Upoznat s gospodarskim potencijalima Šibenika

Zamjenik njemačkog veleposlanika Harald Seibel posjetio gradonačelnika Burića

FOTO Grad Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas Haralda Seibela, zamjenika njemačkog veleposlanika i izaslanika za gospodarska pitanja Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj koji u Šibeniku sudjeluje na sjednici Mješovite komisije Republike Hrvatske i Baden-Württemberga.

Gradonačelnik Burić gosta je detaljno informirao o razvojnoj strategiji Šibenika s naglaskom na gospodarsku transformaciju od prijeratnog sjedišta bazične, teške industrije u grad posve drugačije orijentacije  koji budućnost vidi u unaprjeđenju poduzetništva i gospodarstva na najvišim ekološkim standardima, turizmu, kulturi i razvoju visokog školstva.

– Cilj nam je kontinuirano razvijati gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo jer smo svjesni da je privatni sektor nositelj gospodarskog razvoja. Grad se i do sada zalagao za rasterećenje investitora od suvišnih troškova i nameta kroz mjere jednostavnijih i jeftinijih uvjeta poslovanja svjestan da će tako olakšati stvaranje vrijednosti na tržištu i otvaranje novih radnih mjesta. Stoga ne čudi što je u ukupnoj strukturi gradskih proračunskih prihoda gospodarstvo zastupljeno s visokih 37-posto. Usporedbe radi, turizam participira sa svega 17-posto – rekao je, uz ostalo, gradonačelnik Burić.

Zamjenik veleposlanika Seibel kojemu je, inače, ovo prvi službeni posjet Šibeniku izrazio je zanimanje za gospodarske potencijale grada i turističke rezultate imajući u vidu spektar mogućnosti za privlačenje ulagača i promicanje investicija na šibenskom području u duhu tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa Hrvatske i Njemačke.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.