Štetu zbog odgode platit će ilegalci

Vodovod će pečatiti nelegalne priključke na kanalizaciju u Jadrtovcu, Brodarici i Zablaću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz šibenskog Vodovoda i odvodnje najavili su odgodu početka rada novog kanalizacijskog sustava za područje Jadrtovca, Brodarice i Zablaća zbog korisnika koji su se ilegalno priključili na novoizgrađeni kanalizacijski sustav aglomeracije Šibenik.

Kako navode u priopćenju, odredeni broj korisnika se, bez prethodne suglasnosti i dopustenja, protupravno prikljucio na kanalizacijski sustav i zbog takvih priključaka nije moguće dovršiti radove na kanalizacijskoj mreži i crpnim stanicama, te nije moguće provesti tehnički pregled i ishoditi uporabnu dozvolu.

– Za istaknuti je da ovakva postupanja pojedinaca značajno odgađaju početak rada cijelog kanalizacijskog sustava, a samim time se čini ogromna šteta, kako javnom isporucitelju, tako i široj društvenoj zajednici – poručju iz Vodovoda.

Protiv svih protupravnih korisnika koji su se bez prethodne suglasnosti i dopuštenja Vodovoda i odvodnje Šibenik priključili na novoizgradeni kanalizacijski sustav bit će pokrenuti odgovarajući zakonski postupci pred nadležnim institucijama.

– Poduzet ćemo sve mjere za naknadu štete uzrokovane neovlaštenim korištenjem kanalizacijskog sustava, dok će njihovi protupravni priključci biti zapečaćeni. Pozivamo sve stanovnike da se u nijednom slučaju ne priključuju na kanalizacijski sustav bez prethodne suglasnosti i odobrenja Vodovoda i odvodnje – poručuju iz šibenske komunalne tvrtke..


Pratite nas i na društvenim mrežama: