Subotom ne rade

VIDEO Šibenska knjižnica prima po petero uz dezinfekciju i bez zadržavanja

27.04.2020.,Sibenik-Gradska knjiznica Juraj Sizgoric u Sibeniku pocela je nakon duze pauze zbog koronevirusa raditi.Radi u novim uvjetima i to samo izdavanmja i povrata knjiga i DVD i CD-a.Pridrzavanje mjera zastite podrazumijevaju stalno ciscenje knjiznice,dezinfekciju na ulazu a knjige koje se vracaju idu na trodnevnu karantenu.Knjige se izdaju kroz zasticeni pleksiglas otvor. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku ponovno je otvorila vrata korisnicima u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

U skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera, kojom je omogućen rad knjižnica, šibenski hram pisane riječi bit će otvoren za korisnike od 9 do 16 sati od ponedjeljka do petka.

Rad s korisnicima ograničen je na posudbu, odnosno razduživanje i zaduživanje građe s tim da svi korisnici na ulazu u Knjižnicu moraju dezinfincirati ruke, moraju držati međusobni razmak od najmanje dva metra i ne smiju se zadržavati u prostoru Knjižnice u kojem istovremeno smije boraviti najviše petero korisnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.