Gradnja započela prije mjesec dana

Uz glazbu, hranu i piće u subotu na Poljani promocija akcije ‘Gradimo kuću za potresene’. Pridružite se

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski ‘meštar vridnih ruku’ Dražen Frua prije mjesec dana krenuo je s gradnjom kuće za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a promocija humanitarne akcije, uz jelo, piće i glazbeni program, održat će se u subotu 27. ožujka, od 10 do 14 sati, na Poljani.

– Tom prilikom javnost ćemo upoznati s ciljem akcije, stupnjem trenutne realizacije te načinom gradnje kuće za potresene. Bitno da se što više sugrađana odazove promociji i sudjeluje u humanitarnoj akciji svojom donacijom. Za prigristi i popiti zadužene su bake nas organizatora iz udruge PARK koje će zamijesiti domaće fritule, te šibenska Vinarija koja je osigurala žestoka pića svoje proizvodnjeporučili su iz šibenske PARK organizacije.

Za popratni glazbeni program pobrinut će se šibenski DJ-evi Chubre i Paleolitik, a posebnu pozornost svakako će privući zagrebački Drum and Bass DJ FrenkyBoy kojem će se uživo pridružiti Cvita na vokalu i Toma na klavijaturama iz šibenskog benda Bloom.

Podsjetimo, cilj  akcije ‘Gradimo kuću za potresene’ je sagraditi montažnu kuću od 20-ak kvadrata koja će imati verandu, kuhinju, wc, boravak i krevete za spavanje. Kuća za potresene trebala bi biti gotova do proljeća kada će se u elementima prevesti do odredišta na potresom pogođenom području i sastaviti da bude funkcionalnaza višegodišnji ugodan život jednoj nastradaloj obitelji.

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna. U mjesec dana koliko traje akcija prikupljeno je gotovo 15 tisuća od čega je bazično gotova kuća za potresene. Ostaje nam unutarnje opremanje i prijevoz kuće do potresenih – dodali su.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.