Bivša osnovna škola postaje Kulturni centar

Ugovoreno financiranje obnove Meštrovićeve ostavštine u Otavicama

Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta ‘Unutarnje uređenje i opremanje društvenog doma/kulturnog centra u Otavicama’ koji će Agencija sufinancirati potporom od 185 tisuća kuna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 263 tisuće kuna, a ostatak sredstava osiguran je u proračunu Općine Ružić.

Riječ je o projektu kojim će se urediti i privesti konačnoj svrsi interijer bivše osnovne škole u Otavicama, inače objekta koji je sagradio i zajednici darovao veliki hrvatski i svjetski kipar Ivan Meštrović.

Projektom je planirano uređenje ulazne lođe, središnje izložbene dvorane, prezentacijske dvorane i mini bara u prizemlju zgrade te kiparsko-slikarske radionice, čajne kuhinje i sobe za goste na katu.

Projekt unutarnjeg uređenje i opremanja društvenog doma/kulturnog centra u Otavicama prijavljen je na LAG natječaj za ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’ koji je raspisala Lokalna akcijska grupa ‘KRKA’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.