U šibenskom kazalištu

Učenici Osnovne škole Tina Ujevića obilježavaju 500 godina od prvog izdanja Judite

FOTO: Ilustracija/ Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Učenici Osnovne škole Tina Ujevića svečano će predstaviti javnosti svoj veliki projekt Marul i Judita – naši učitelji i to u četvrtak, 23. prosinca, u 11 sati u šibenskom kazalištu.

Projekt je nastao u želji za dostojnim obilježavanjem važne godišnjice – 500 godina od prvog izdanja Judite, a podržan je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Judita je inače prvi hrvatski ep i prva hrvatska umjetnička knjiga, a nastala je iz pera Marka Marulića, oca hrvatske književnosti u čiju je čast Hrvatski sabor upravo ovu, 2021. godinu proglasio njegovom godinom, Godinom Marka Marulića.

Inače, učenici iz Tina Ujevića stoga marljivo već mjesecima pripremaju veliku dramsku izvedbu Judite pod mentorstvom i vodstvom profesorice hrvatskog jezika Anđele Lapov. Uz predstavu, učenici pripremaju i još mnoštvo iznenađenja za svoje vršnjake, njihove učitelje i naravno, sve zainteresirane.

– Pridružite im se u četvrtak i s njima proslavite ovu veliku i važnu godišnjicu hrvatske književnosti i kulture – poručuju organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama: