Projekt vrijedan nešto više od 700 tisuća kuna

U ponedjeljak počinju radovi adaptacije poučne staze Gvozdenovo-KamenarFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U ponedjeljak će započeti radovi adaptacije poučne staze u sklopu projekta Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar. Projekt je financiran iz tipa operacije Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture iz podmjere Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine.

Projektom će se adaptirati postojeća staza dužine oko 630 metara, koja će se nakon postavljanja edukacijskih tabli i multifunkcionalnih klupa za odmor sa edukativnim pločama pretvoriti u poučnu stazu duž koje će građani biti informirani o mediteranskim šumama, kao i o važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša.

Adaptacija se sastoji od uređenja postojeće trase staze koja se nadovezuje na postojeće šetnice i staze unutar značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar. Poučna staza uređena provedbom ovog projekta, će pratiti postojeću konfiguraciju tla. Nakon uređenja staze će se znatno unaprijediti njezina funkcionalnost i osigurati maksimalna sigurnost korištenja.

Za izvođača radova je odabran Stina Šibenik  iz Šibenika, te će radovi trajati 60 dana. Za cijelo vrijeme trajanja radova poučna staza će biti zatvorena za građane te se neće moći koristiti.

Projekt Uređenja poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar se provodi na Šibenik za kojega je Agencija za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju utvrdila ukupno procijenjeni iznos potpore u iznosu od 716.050 kuna. Intenzitet potpore je 100 posto ukupno prihvatljivih troškova predviđenih planom nabave u sklopu projekta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: