Provjerite program

U petak ne propustite open day projekta KairosFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Open day projekta Kairos – Heritage as Urban Regeneration bit će održan ovog petka, 12. studenog od 10 do 13 sati i to na nekoliko lokacija

Program počinje prikupljanjem književne građe za male gradske knjižnice koje se nalaze na javnim prostorima u Šibeniku. Riječ je o četiri lokacije, od kojih je jedna u staroj gradskoj jezgri. Građani će moći već od 10 sati ispred Turističko-informativnog centra -TIC, gdje je postavljena i  prva ‘little free library’ u Šibeniku u za to posebno naznačenoj kutiji, ostavljati višak svojih knjiga koje će se potom distribuirati po spomenutim malim knjižnicama.

Program će se nastaviti književnim susretom koji uključuje druženje s književnicom Anom Bilić i autorom Ivanom Burićem, predstavljanje radova, razgovor o njihovom stvaralaštvu, a za najmlađe će biti osiguran  i likovno-literarni program.

Program obuhvaća i predstavljanje dijela ‘Bilježnica povratka u zavičaj’ autora Aime Cesairea koja je prošle godine konačno po prvi put prevedena na hrvatski jezik. Riječ je o epohalnom djelu, a nastalo je sredinom 30-tih godina prošlog stoljeća u Šibeniku tijekom Cesaireovog boravka kod šibenskog akademika Petra Guberine.

Lokacija predstavljanja idealna je zbog pogleda na Martinsku preko zaljeva budući da je upravo Martinska svojim imenom i prirodnom baštinom potakla Cesairea na pisanje. Gotovo stoljeće kasnije ta ista Martinska je mjesto gdje se održavaju glazbeni festivali koji promoviraju lokalni turizam, jačaju lokalnu ekonomiju i koriste kulturnu i povijesnu baštinu. Na Martinskoj će biti organizirana i izložba festivalskih plakata koja simbolizira održavanje festivala u posljednje tri godine na spomenutoj lokaciji.

Na stepenicama  kod ulaza u galeriju Azimut, planirano je predavanje krajobraznog arhitekta, Mate Rupića. S obzirom na začinsko bilje koje se uzgaja na navedenoj lokaciji, tema predavanja bit će mogućnosti i načini ozeljenjavanja stare gradske jezgre.

Događaj je namijenjen svima koji žele saznati nešto više o projektu kao i o načinima na koje se mogu uključiti, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Cilj Open Day događanja je osvijestiti građane i potaknuti komunikaciju kako bi ih lakše uključili u projekt te predstaviti kvalitetne načine iskorištavanja otvorenih prostora koji su dio kulturnog nasljeđa stare gradske jezgre.

 

RASPORED DOGAĐANJA – OPEN DAY PROJEKTA KAIROS:

Od 10 do 13 sati:

  • Prikupljanje književne građe za male knjižnice – ispred kluba Azimut
  • Izložba festivalskih plakata s Martinske (lokacija ex autokamp), fotografija događanja (lokacija gradska plaža Martinska)
  • Izlaganje djela ‘Bilježnica povratka u zavičaj’ Aime Cesairea u hrvatskom prijevodu – ispred Turističko-informativnog centra – TIC

 

Od 10.45 do 12 sati:

 

  • Druženje s autorima – razgovor s književnicom Anom Bilić i autorom Ivanom Burićem I likovno – literarna radionica za djecu – ispred kluba Azimut

 

Od 12 do 13 sati:

  • Predavanje krajobraznog arhitekte Mate Rupića – na stepenicama ispred ulaza u galeriju kluba Azimut

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.