Grad uložio 321 tisuću kuna

U ovoj godini na području Šibenika izgrađeno 67 stupova nove javne rasvjete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kroz program gradnje komunalne infrastrukture i stavku izgradnje javne rasvjete u gradskim četvrtima i mjesnim odborima na području Grada Šibenika tijekom 2020. godine  izgrađeno je 67 novih rasvjetnih tijela. Nova rasvjetna tijela postavljena su na području Meteriza, Baldekina III, Ražina Donjih, Vrpolja i Grebaštice, za što je utrošena skoro 321 tisuća kuna.

U suradnji s tvrtkom Vodovod i odvodnja, koja je nositelj kapitalnog infrastrukturnog projekta Aglomeracija Šibenik, Grad Šibenik prati provedbu projekta te za vrijeme trajanja tih radova gradi novu te poboljšava staru komunalnu infrastrukturu.

– Tijekom izvođenja radova u sklopu Aglomeracije u Ražinama Donjim, primjerice, izvedeno je kabliranje nove javne rasvjete, ugradnje rasvjetnih tijela te je sada taj dio gradske četvrti poprimio sasvim novi izgled. Nadalje, pratimo razvoj Aglomeracije na svim ostalim komponentama od Zablaća, Podsolarskog, Brodarice, Krapnja i Jadrtovca te u svim ulicama u kojima nije bilo asfaltne kolničke konstrukcije postavljamo rasvjetu o trošku Grada, a tamo gdje nema javne rasvjete vršimo kabliranje i pripremu za nova rasvjetna tijela koja ćemo ugrađivati kroz 2021. godinu – kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: