'Na leđima konja'

U Konjičkom klubu Kolan održano natjecanje u jahanju za osobe s teškoćama u razvoju

Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja u subotu je održala prvo natjecanje u jahanju za osobe s teškoćama u razvoju u sklopu projekta ‘Na leđima konja’

Natjecatelji su bili podjeljeni u četiri kategorije, a pokazali su svoje znanje i napredak kroz nekoliko disciplina: samostalno penjanje, prolazak kroz tunel, slalom, okret, zaustavljanje i samostalno silaženja sa konja u kojima su mogli steći ukupno 14 bodova.

– Čestitke svim našim natjecateljima na osvojenim medaljama i diplomama. Ova aktivnost provedena je u sklopu projekta ‘Na leđima konja’ čiji je cilj uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti – kažu nam iz Udruge.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114 kuna, a  projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa 1.272.546 kuna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.