Snimanje inicirala i osmislila šibenska učiteljica

TV premijera: Uz božićni ručak pogledajte dokumentarac ‘Šibenik za sva vrimena’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dokumentarni film ‘Šibenik za sva vrimena’ svoju će televizijsku premijeru imati na Božić na 4. programu Hrvatske televizije u 14 sati i 10 minuta.

Film je to koji je nastao u produkciji Kulturne udruge ‘Šibenska kartulina’, a snimanje  filma inicirala je i osmislila Ivana Guberina, učiteljica OŠ Jurja Šižgorića kojoj je ‘Šibenik za sva vrimena’ peto  autorsko i volontersko ostvarenje.

Svesrdno joj se pri kreiranju filma pridružila  šarolika ekipa zaljubljenika u Šibenik svih generacija.  Uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove grada, njegovo bogato materijalno i duhovno nasljeđe,  film uspoređuje život nekadašnjeg i današnjeg Šibenika. Pri tom donosi brojne zanimljivosti od kojih su neke svoje mjesto na filmskom platnu pronašli prvi put.

Ususret Božiću, najradosnijem kršćanskom blagdanu kojega Šibenčani slave i kao rođendan svog grada budući da se prvi put spominje u darovnici hrvatskog kralja Petra Krešimira potpisanoj na Božić 1066. godine, ne propustite televizijsku premijeru ‘Šibenika za sva vrimena’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.