Snimanje inicirala i osmislila šibenska učiteljica

TV premijera: Uz božićni ručak pogledajte dokumentarac ‘Šibenik za sva vrimena’

Dokumentarni film ‘Šibenik za sva vrimena’ svoju će televizijsku premijeru imati na Božić na 4. programu Hrvatske televizije u 14 sati i 10 minuta.

Film je to koji je nastao u produkciji Kulturne udruge ‘Šibenska kartulina’, a snimanje  filma inicirala je i osmislila Ivana Guberina, učiteljica OŠ Jurja Šižgorića kojoj je ‘Šibenik za sva vrimena’ peto  autorsko i volontersko ostvarenje.

Svesrdno joj se pri kreiranju filma pridružila  šarolika ekipa zaljubljenika u Šibenik svih generacija.  Uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove grada, njegovo bogato materijalno i duhovno nasljeđe,  film uspoređuje život nekadašnjeg i današnjeg Šibenika. Pri tom donosi brojne zanimljivosti od kojih su neke svoje mjesto na filmskom platnu pronašli prvi put.

Ususret Božiću, najradosnijem kršćanskom blagdanu kojega Šibenčani slave i kao rođendan svog grada budući da se prvi put spominje u darovnici hrvatskog kralja Petra Krešimira potpisanoj na Božić 1066. godine, ne propustite televizijsku premijeru ‘Šibenika za sva vrimena’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.