Potpisan ugovor

Stiglo dva milijuna kuna za drugu fazu turističke valorizacije kanala svetog Ante

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Siniša Kukić i ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk potpisali su danas u uvali Minerska ugovor o sufinanciranju druge faze turističke valorizacije kanala svetog Ante u uvali Minerska. Tim novcem bit će rekonstruirana zgrada Posjetiteljskog centra i izrađeni poučno-edukacijski sadržaji.

– Izrazito nas veseli što je Fond prepoznao važnost i što su odlučili sufinancirati ovaj projekt. U ovim teškim vremenima za našeg osnivača iznos od šest milijuna kuna za sufinanciranje je bio izazov i ova sredstva su itekako dobrodošla. Upravljanje ekološkom mrežom ‘Natura’ je jedan izazovan posao na razini Županije jer 39 posto županijske površine je pod zaštitom ‘Nature’. Posjetiteljski centar je itekako značajan zbog sudionika koji djeluju na upravljanju, ali i od iznimne važnosti je edukacija kroz koju smo razvijali programe za djecu predškolske i školske dobi. U Posjetiteljskom centru imat ćemo malu radionicu na otvorenom i školu u prirodi, a sve u cilju postizanja kvalitetnijeg integralnog upravljanja – rekla je ravnateljica JU Priroda, Anita Babačić Ajduk uz zahvalu Fondu na suradnji.

Goran Pauk istaknuo je da je ovo područje jako važno za županiju i da se od 2013. godine radi na valorizaciji ovog područja.

– Do sada je napravljeno mnogo kroz Projekt turističke valorizacije kanala svetog Ante, koji je financiran Europskim sredstvima. Napravljena je šetnica preko četiri kilometra, most, postavljene su signalizacije, dječja igrališta, sprave za vježbanje, a uređena je i plaža. Nekadašnja napuštena vojarna postala je jedno od omiljenih šibenskih izletišta, a godišnje bilježimo preko sto tisuća posjeta ovom lokalitetu. Proveli smo još jedan projekt i to kao partner JU Priroda, to je turistička valorizacija tvrđave svetog Nikole i tim projektom su stvoreni svi osnovni preduvjeti za potpunu obnovu tvrđave. Potreban je novac za završavanje ovog projekta, a iznos je oko 100 milijuna kuna. Drago nam je da je Fond bio spreman pomoći našoj županiji i preporučamo se za ubuduće – kazao je župan Pauk.

Direktor Fonda Siniša Kukić kazao je kako ga uvijek posebno veseli mogućnost da Fond, osim projekata Gospodarenjem otpadom i energetske učinkovitosti, pomogne i u očuvanju prirodne baštine.

– Krešimirov grad i cijela Šibensko-kninska županija mogu se ponositi svojom kulturnom i prirodnom baštinom. Danas Fond i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima Šibensko-kninske županije potpisuju ugovor u vrijednosti skoro dva milijuna kuna koje će koristiti za rekonstrukciju zgrade, posjetiteljskog centra te izradu poučno-edukacijskih sadržaja. Vjerujem kako je ovo jedan u nizu uspješnih projekata koje Fond provodi u suradnji sa Županijom, a koji će dodatno obogatiti turističku ponudu, ali i očuvati prirodne ljepote ovog kraja – kazao je direktor Fonda Siniša Kukić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: