Nabavite pokaze na vrijeme

Srednjoškolce Općine Ružić od 1. veljače do Drniša vozi splitski Promet

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Srednjoškolce iz naselja Općine Ružića, koji su do sada u Drniš putovali izvanrednom autobusnom linijom autoprijevoznika Pućo iz Ružića, od 1. veljače prevozit će splitski Promet. Iz Općine Ružić pozivamo učenike da do 1. veljače, odnosno najkasnije do završetka ‘on line nastave’ i početka redovne nastave u školama, kupe učeničke pokazne karte kako ne bi ostali bez organiziranog prijevoza.

Naime, odlukom općinskog načelnika, a u skladu s proračunskom stavkom sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, s danom 31. siječnja obustavlja se ugovorna izvanredna linija autoprijevoznika Pućo iz Ružića kojom je putovao dio srednjoškolaca s područja Općine Ružić koji srednju školu pohađaju u Drnišu.

Naime, sukladno novom voznom redu linije broj 80 Split-Drniš-Split od 1. siječnja ove godine Prometovi autobusi prilagodili su vrijeme polaska i relaciju prometovanja tako da ona ide na ruku učenicima srednjih škola s područja Općine Ružić koji putuju u srednju školu u Drniš i eventualno dalje u Knin ili Šibenik.

Srednjoškolci će za odlazak u školu koristiti jutarnju liniju koja iz Splita polazi u 6 sati, a kroz naselja Općine Ružić prolazi između 7.15 i 7.30 sati, a za povratak liniju koja iz Drniša polazi u 14.15 sati.

Jutarnja linija prometuje na relaciji Split-Kljaci-Umljanovići-Moseć-Ružić (Matića most)-Gradac-Otavice-Ružić (Skejo)-Kričke-Drniš, a linija u 14.15 istom relacijom u suprotnom smjeru.

Za kupnju pokazne karte potrebni su obrazac Potvrda za ostvarivanje prava na sufinanciranje i obrazac Zahtjev za izradu pokazne karte koji se mogu preuzeti u tajništvu srednje škole u Drnišu te dvije fotografije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: