Odličan odaziv na radionice

Šibenski vodiči ne miruju: Zajedno s kninskom udrugom ‘Krka’ provode projekt ‘Sijela s guvna’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga turističkih vodiča ‘Mihovil’ Šibenik u suradnji s Ekološkom udrugom ‘Krka’ Knin provodi projekt ‘Sijela s guvna – kreativno pripovijedanje u ruralnom turizmu’, odobren i sufinanciran u sklopu natječaja Ministarstva turizma i sporta kroz Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2021.

Naziv projekta ‘Sijela s guvna’ označava prostor u ruralnim područjima na kojima su se u prošlosti okupljali ljudi kako bi se družili i prenosili svoja znanja, običaje, pjesme, mitove, legende i vjerovanja na buduće naraštaje. Cilj im je potaknuti interes gostiju prema tim neistraženim lokalnim pričama koje nas uče o održivosti i supostojanju s prirodnom baštinom koja nas okružuje.

 

POLUDNEVNA RADIONICA - GOSPODARENJE OTPADOM I ODRŽIVI TURIZAM

Projekt je odobren u punom iznosu od 82.201 kuna i sredstva su namijenjena za sljedeće aktivnost za radionce, edukacije i osmišljavanje konceptualne interpretativne rute

Prva radionica pod nazivom ‘Storytelling u interpretaciji baštine’ održala se u šibenskoj Knjižnici. Radionica je bila javna, a odaziv je bio odličan, broj sudionika popunio se u rekordnom roku. Prijavili su se ne samo turistički radnici, nego i zaposleni u odgojnom i obrazovnom sektoru.

Pripovjedačica Jasmina Žiljak Ilinčić održala je zanimljivo predavanje u koje je uključila sve sudionike.

– Na primjeru narodnih priča, anegdota i poezije, svi smo proširili svoje znanje o komunikaciji, te naučili kako na razne načine ispričati priču. Pored tehnika govorenja, disanja, izražavanja, Jasmina je podijelila s nama korisne i praktične informacije i prezentacije koje služe u pripovijedanju, a sami smo na licu mjesta vježbali kako možemo prenijeti emociju. Hvala Jasmini na vrlo zanimljivoj radionici – poručuju iz Udruge.

U utorak je u sklopu projekta u Kninu održana poludnevna radionica ‘Gospodarenje otpadom i održivi turizam’ čiji je cilj povećati svijest o nužnosti smanjivanja nastanka otpada s naglaskom na što učinkovitije gospodarenje otpadom, educirati sudionike o korištenju usluga, proizvoda i rješenja pomoću kojih će se smanjiti pritisak na okoliš, o okolišno odgovornom poslovanju, koracima koji se trebaju poduzeti prema održivom turizmu, pozitivnim primjerima održivog turizma u Hrvatskoj i svijetu te EU fondovima na koje se moguće prijaviti.

 

Više o projektu saznajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.