Šteta da prostori zjape prazni

Šibenski ugostitelji se slažu da bi Covid putovnice dobro došle za korištenje unutarnjih prostora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Covid putovnice, bez kojih po svemu sudeći nećemo moći ući u kafić, restoran, kino ili koncert mogle bi uskoro postati naša budućnost. Šibenski ugositetlji, koje smo obišli, slažu se s njihovim uvođenjem jer im je najvažnije da rade što dulje i više.

– Šteta da mi toliki prostor zjapi prazan i iskreno više mi znači ovaj prostor unutra tako da sam mišljenja da bi volio da mi omoguće posluživanje unutar kafića. Više mi znači to nego što su sada produžili rad do 22 sata – rekao je Zlatko Vukičević, vlasnik kafića Giro espressa.

Ivan Slavica, vlasnik kafića Rebus kazao je da je bitno da se radi i da ima posla, a sve te mjere su potrebne kako bi mogli normalno funkcionirati i raditi.

– Dobro je, optimističan sam. Sve će se normalizirati, svi smo to priželjkivali. Samo da sve počne normalno funkcionirati i da počnemo normalno raditi, a Covid putovnice dobro bi nam došle – kazao je.

Voditelj kafića Na.Ma.Lo Roko Žura je rekao da bi samo volio da sezona napokon krene, a što se tiče mjera, bitnije mu je da se produži rad zbog ‘svirki’ jer unutarnji prostor ne koriste ljeti.

Jedan od vlasnika Pizzerije Victoria, Alen Belamarić kazao nam je da im je sve važno i produžavanje mjera, ali i ako je potrebno korištenje covid putovnica da se omogući posluživanje jela unutar pizzerije neka, dobro bi došle.

– Bitno je samo da se više pokrenemo i da sezona krene – zaključio je.

Covid putovnice se već koriste u Njemačkoj. To je ‘digitalna potvrda’ u kojoj se vidi je li osoba cijepljena ili ima test na koronavirus, a instalirati je može svatko na svom mobilnom uređaju ili je može imati u obliku plastične kartice.

Kada se skenira na ulazu u retsoran, primjerice, omogućuje vidljivost cijepljenja ili testa na koronavirus.


Pratite nas i na društvenim mrežama: