Neformalno druženje stanara s gradonačelnikom Burićem

Šibenski ‘Trokut’ u pogonu već šest mjeseci: ‘Vi ste oni koji nas vode u budućnost’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut obilježava šest mjeseci rada, stoga je  danas u digitalnom centru Šibenika u Mandalini održano neformalno druženje stanara Trokuta kojem je nazočio gradonačelnik Željko Burić.

– S veseljem i optimizmom pratimo priču koja se razvija u Trokutu. Drago nam je što je već u pola godine svog rada Trokut postao mjesto koje okuplja mlade poduzetnike iz Hrvatske, ali i svijeta. Vi ste oni koji nas vode u budućnost, koji imate ideje i najmanje što možemo je osigurati vam uvjete za rad i razvoj – poručio je poduzetnicima gradonačelnik Željko Burić.

Direktorica Diana Mudrinić predstavila je rezultate u proteklom razdoblju, projekte NEET akademija i Inkubator 2021 te nove pozive namijenjene mladim šibenskim poduzetnicima, informatičarima i nezaposlenima.

– U Trokutu trenutno boravi šest digitalnih nomada dok su u coworking prostoru 33 stanara. Prostore Trokuta koristi ukupno 18 tvrtki. Širimo kapacitete jer nam je popunjen openspace, a objavljen je i poziv za Inkubator 2021. Pokrenuli smo NEET akademiju koja je trenutno u tijeku. U proteklom razdoblju održan je niz besplatnih radionica namijenjenih Šibenčanima, kao i meetup-ova na temu blockchaina, javascripta i slično, a uveli smo imogućnost plaćanja kriptovalutama  – istaknula je Mudrinić.

Zahtjev za prijem u Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik mogu zatražiti sve fizičke i pravne osobe koje pokreću svoje poslovanje iz područja IT ili IKT sektora, kreativnih industrija i inovacija, poduzetnici početnici i postojeći poduzetnici iz navedenih područja.

Trokut pokreće Poduzetnički inkubator 2021 u području IT-a, kojem je cilj osposobiti male i srednje poduzetnike na širem području Grada Šibenika kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu.

Kako bi i u tomu uspjeli cilj je da svaki poduzetnik prođe kroz ciklus od 6 modula.Svaki modul traje tjedan dana tijekom kojih se s poduzetnicima radi ‘deep-dive’ u samu  tematiku, a na tjednoj razini se dodatno unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora.

Za vrijeme trajanja inkubatora svi polaznici će imati pristup mentorima koji će s njima raditi i  usmjeravati njihov razvoj.Prijave su otvorene do 31. ožujka dok ukupni osigurani iznos nagrada za najbolje poduzetničke inovacije u sklopu ovog Programa iznosi 100 tisuća kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.