30 kvadrata u NARI

Šibenik će dobiti novo mjesto za rad i druženje udruga i građana

Projektom Društveni centar Šibenik, prostor od 30 kvadrata unutar NARAnčaste zgrade bit će prenamjenjen u coworking prostor za lokalne organizacije civilnog društva koje nemaju odgovarajuće prostore za rad sa svojim korisnicama, a prostor će služiti i za organizaciju raznih društvenih događanja.

Podsjetimo, početkom srpnja održana je početna konferencija projekta Društveni centar Šibenik u NARAnčastoj zgradi. Nositelj projekta je udruga mladih ‘Mladi u Europskoj uniji’, a partneri na projektu su Veleučilište u Šibeniku i Grad Šibenik. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt će biti izravno uključeno pet volontera koji će pomagati u radu društvenog centra i provedbi info kampanje.

– Projektom se želi unaprijediti koncept sudjelovanja građana u revitalizaciji prostora u vlasništvu Grada Šibenika, stoga će se kroz projekt izraditi akcijski plan kojim će se doprinijeti rješavanju spomenutog problema. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca – priopćeno je iz Grada Šibenika.

Projekt  je odobren na sufinanciranje temeljem poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice’. Kroz provedbu odobrenih projekata, želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.