Apel Šibenskih šapa

Sedam novih mačića ostavljeno je u šumi: ‘Nema pomoći bez kastracije, dotad ćemo i dalje gledati strahote’

Sedam novih mačića koji ovise o nečijoj dobroti ili dobroj volji samo su mali dio svakodnevice ekipe Šibenski šapa. Mališani su sami u šumi, a povremeno ih nahrani koja dobra duša.

– Zabrinuti građani, stotine pitanja, odgovora nigdje. Položaj mačaka kod nas je na niskim granama. Hoće li se šta promijeniti? Toliko je sličnih slučajeva da nema pomoći bez sustavne višegodišnje kontrole razmnožavanja, odnosno kastracija. Inače ćemo i dalje gledati te strahote, gladne, bolesne, pregažene u našim ulicama, kvartovima i gradovima. Ima li nade? Tek minimaln broj pasa i maca ima sreću da se izborimo za njih, udomimo u sigurne ruke, a koliko ih samo ima što mi i ne znamo – pitaju se iz Šibenskih šapa.

Naglašavaju kako bi, uz veći interes javnosti, ipak moglo biti bolje.

– Aktivirajte ste svi i budite nam podrška da se dođe do sredstava za kastracije mačaka po već ustaljenoj praksi u Europi gdje se vrše slični projekti godinama i stanje je mnogo mnogo bolje nego kod nas. Jako loša slika, higijenski, općenito, turistički – zaključuju iz šapa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.