Obilježavanje Dana grada

Prigodni program Tvrđave kulture: Obilazak sv. Mihovila, koncert na Baroneu i radionica za najmlađe

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tvrđava kulture Šibenik i ove godine priprema prigodni program obilježavanja Dana grada, odvijat će se kroz posljednji tjedan rujna, a posjetitelji će moći besplatno uživati u obilasku tvrđave sv. Mihovila, dok će na Baroneu koncert održati grupa Bloom, a za najmlađe posjetitelje bit će održana edukativna radionica.

U nedjelju, 27. rujna, s početkom u 10 sati na Tvrđavi Barone bit će organizirana edukativna radionica za djecu stariju od sedam godina, pod nazivom ‘Eko-čuvari tvrđava’, osmišljena u sklopu projekta Šibenik Zero Waste City u suradnji s Udrugom Argonauta.

– Kroz sudjelovanje na radionici djeca uče kako aktivno sudjelovati u smanjivanju otpada kroz princip smanji –  prenamijeni – recikliraj, čime brane tvrđavu i svoju okolinu od lošeg utjecaja otpada na okoliš i čuvaju ih za buduće generacije – poručuju organizatori.

Na sam Dan grada, 29 rujna, kada Šibenik slavi svog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila,ulaz na tvrđave sv. Mihovila i Barone bit će slobodan svim posjetiteljima vremenu od 9 do 17 sati. Stručni obilazak pod nazivom ‘Nova istraživanja Tvrđave sv. Mihovila (2017.-20.)’ započinje u 10 sati s Info pulta, a posjetiteljima će, kroz laganu šetnju, recentne rezultate arheoloških i povijesnih istraživanja predstaviti povjesničar Josip Pavić iz Tvrđave kulture.

– Nakon upijanja novih saznanja posjetitelji se mogu opustiti na Tvrđavi Barone gdje od 11 satinastupa šibenskoj publici dobro poznat sastav Bloom predvođen vokalom Nataše Plazibat – pozivaju iz Tvrđave kulture.

FOTO Tvrđava kulture Šibenik

Inače, navedeni programi ujedno su i dio ovogodišnjeg programa manifestacije ‘Dani europske baštine u Hrvatskoj koju organizira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Manifestacija pod zajedničkom temom ‘Baština i obrazovanje – učenje za život’  i objedinjuje široku lepezu online sadržaja i raznovrsnih događanja na lokacijama diljem Hrvatske, čijem se popisu pridružuju i šibenske tvrđave. Cilj manifestacije je multimedijalnim pristupom raznovrsnim sadržajima na kreativan i pristupačan način približiti kulturnu baštinu publici na što zanimljiviji i pristupačniji način te naglasiti važnost konstantne interakcije baštine s pojedincem.

Iz Tvrđave kulture naglašavaju kako će se svi programi održati u skladu sa propisanim preporukama i poštivajući mjere opreza. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a zainterseirani se mogu prijaviti putem e-maila ili  na broj telefona 091 619 65 34 od ponedjeljka do subote u vremenu od 8 do 16 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: