Požurite po svoje ulaznice

Predstava ‘Amfitron’ u šibensko-dubrovačkoj produkciji svoju će premijeru imati u travnju

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predstava ‘Amfitron’ u produkciji HNK Šibenik i KMD-a Dubrovnik svoju će premijeru, u režiji Helene Petković i adaptaciji Ivane Vuković, imati u Dubrovniku 26. ožujka, dok ćete je na šibenskim kazališnim daskama moći premijerno pogledati u petak 9. travnja u 20 sati.

Petković i Vuković zadržale su osnovnu premisu radnje, strukturu zabune i egzistencijalne dileme, ali korištenjem suvremenog jezika i konteksta, ‘Amfitrion’ će zaživjeti u suvremenom svijetu i kazalištu čime će se komičnost i aktualnost samo potencirati.

Jedini Molièreov mitološki komad tematizira sudbinu istoimenog lika iz grčke mitologije, Kreontovog suvremenika i sugrađanina, te Heraklovog očuha. Radnja se odvija nakon što se Amfitrion vraća iz rata u kojem je išao osvetiti Alkmeninu braću, što je bio Alkmenin uvjet za brak s njim. U toj osveti pomagao mu je i sam Zeus odnosno Jupiter. Međutim, dok je Amfitrion u osvetničkom pohodu, Jupiter je u ljubavnom pohodu na Alkmenu, prerušen u lik Amfitriona.

Predstava će u šibenskom kazalištu imati i tri reprize, u ponedjeljak 12. travnja, u četvrtak 29. travnja te u petak 30. travnja u 20 sati.

Zbog epidemioloških mjera na programima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice možete kupiti na www.mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati, te na sam dan programa jedan sat prije početka predstave.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.