Ponovno je prohodno

Ponekad i uz more trebate ralicu. Raskrčeni nanosi od juga na jadrijskoj plaži

Život uz plažu ne znači da vam ponekad neće trebati ralica kako bi probila put komunalnim službama. Olujno jugo nedavno je pokazalo svu svoju moć i zatrpalo debelim slojem šljunka i kamenja put uz plažu na Jadriji. Od toga dana kamion Zelenog grada više se nije mogao probiti do stanovnika u tom dijelu pa su im i kante za otpad ostale pune.

 

Iz Zelenog grada i Vijeća gradske četvrti reagirali su prema komunalcima u gradskoj upravi i u utorak je na plažu dovezen bager s ralicom koji, zajedno s mini bagerom, cijelo jutro uklanja nanose šljunka. Posao je to koji se ranijih godina odrađivao uoči turističke sezone kada se dohranjivalo plaže novim šljunkom.

– Nikad ranije čišćenje plaže od nanosa škalje. Ovako rano još nikada nije počišćen put uz plažu – komentiraju zadovoljni Jadrijaši uz napomenu kako će biti još jakih juga i kako će sve trebati ponoviti pred sezonu.

Vjerojatno je sličan osjećaj kod ljudi u Lici i Gorskom Kotaru kada znaju da službe funkcioniraju i da neće ostati zatrpani u snijegu. Sad bi valjda trebalo napomenuti i kako svatko mora počistiti šljunak ispred svoga praga. Zimske radosti života na plaži i nisu baš ugodne kada osjetite nevolje za koje ste mislili da ih samo snijeg donosi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.