Ponovno je prohodno

Ponekad i uz more trebate ralicu. Raskrčeni nanosi od juga na jadrijskoj plaži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Život uz plažu ne znači da vam ponekad neće trebati ralica kako bi probila put komunalnim službama. Olujno jugo nedavno je pokazalo svu svoju moć i zatrpalo debelim slojem šljunka i kamenja put uz plažu na Jadriji. Od toga dana kamion Zelenog grada više se nije mogao probiti do stanovnika u tom dijelu pa su im i kante za otpad ostale pune.

 

Iz Zelenog grada i Vijeća gradske četvrti reagirali su prema komunalcima u gradskoj upravi i u utorak je na plažu dovezen bager s ralicom koji, zajedno s mini bagerom, cijelo jutro uklanja nanose šljunka. Posao je to koji se ranijih godina odrađivao uoči turističke sezone kada se dohranjivalo plaže novim šljunkom.

– Nikad ranije čišćenje plaže od nanosa škalje. Ovako rano još nikada nije počišćen put uz plažu – komentiraju zadovoljni Jadrijaši uz napomenu kako će biti još jakih juga i kako će sve trebati ponoviti pred sezonu.

Vjerojatno je sličan osjećaj kod ljudi u Lici i Gorskom Kotaru kada znaju da službe funkcioniraju i da neće ostati zatrpani u snijegu. Sad bi valjda trebalo napomenuti i kako svatko mora počistiti šljunak ispred svoga praga. Zimske radosti života na plaži i nisu baš ugodne kada osjetite nevolje za koje ste mislili da ih samo snijeg donosi.


Pratite nas i na društvenim mrežama: