Pobjednički pehar Martinja u Otavicama otišao na Sučića guvno u Josipove ruke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Josip Sučić Joja pobjednik je jubilarnog desetog Martinja u Otavicama, centru Petrova polja, u školi Ivana Meštrovića. Drugo mjesto pripalo je Mati Sučiću, a treće Antoniju Reljanoviću i Jakši Bojčiću s istim brojem bodova.

U nikad izjednačenijem Martinju po kvaliteti ovogodišnjih mladih vina, pobjednički pehar i novčana nagrada ovaj put otišla je na Sučića guvno u ruke Josipove, vlasniku OPG-a koji unutar njega ima bezbroj vrsta poljoprivrednih kultura, a kojim prednjači vinograd od više tisuća loza.

– Ove godine je berba bila kvalitetna, ljudima su nikad punije konobe zbog dobrog i zdravog ovogodišnjeg uroda – kaže nam jedan od sudionika.

I tako je stručni žiri od tridesetak članova na čelu s Hrvoje Sučićem kao predsjednikom prisustvovalo anonimnom ocijenjivanju gdje jedino on zna koje je čije vino u istim bocama samo s rednim brojevima.

Nagrade i priznanja podijelio je vinski biskup Josip Nakić koji tu ulogu obnaša još od prvog dana prije 10 godina kad je sve počelo u konobi Antonija Reljanovića.

– Zbog sve većeg odaziva vinara i gostiju, konoba je brzo postala tijesna, stoga se i jesmo prebacili u veće prostorije i parking na kraju sela – rekao nam je Hrvoje.

Do ranih jutarnjih sati uz muziku uživo zabavljalo se društvo s gostima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.