Grad ulaže skoro 323 tisuće kuna

Osam šibenskih četvrti i mjesnih odbora za 30 dana dobit će novu rasvjetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik trenutno gradi javnu rasvjetu vrijednu 322.729 kuna plus PDV u osam gradskih četvrti i mjesnih odbora, priopćili su iz gradske uprave.

Navedenim radovima ukupno će biti postavljeno stotinjak novih rasvjetnih tijela na širem području grada Šibenika. Na mjestima gdje je izvršeno kabliranje javne rasvjete, a u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik ili nekih drugih zahvata, postavljaju se pocinčani stupovi visine 5 do 6 metara i cestovne led svjetiljke.

– Najviše radova trenutno se odvija na području mjesnog odbora Brodarica gdje se postavlja ukupno 33 stupa javne rasvjete i 34 led svjetiljke u osam ulica, dok će na predjelu Podsolarsko biti izgrađen 21 stup javne rasvjete u vrijednosti 46.560 kuna. Radovi na izgradnji javne rasvjete u vrijednosti 26.110 kuna obavljaju se i na području Jadrtovca, dok je iznos od 44.129 kuna predviđen za ugradnju 14 stupova i isto toliko led svjetiljki na području Konjevrata, zaseok Krnići – istaknuo je pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakić.

Nova javna rasvjeta bit će postavljena i u zaseoku Slavice u Lozovcu, zaseoku Dumići u Grebaštici te u Zablaću. U gradskoj četvrti Meterize u Ulici put Gvozdenova radovima će biti obuhvaćeno šest novih stupova javne rasvjete.

Radove izvodi tvrtka Pectus, a predviđeni završetak je 30 dana.


Pratite nas i na društvenim mrežama: