. Edukacija i daljnje usavršavanje je bitno u svakom poslu

Nema mirovanja: Netipičnu sezonu šibenski turistički vodiči iskoristili za edukaciju u NP Krka

Iako je ove godine turistička sezona daleko od one na koju su naviknuli, šibenski turistički vodiči ne miruju. Već dugo su planirali organizirati edukaciju vezanu uz prirodnu i kulturnu baštinu NP Krka’, ali do sada nisu imali dovoljno vremena.  Stoga su ovaj period iskoristili za učenje i upoznavanje našeg najposjećenijeg nacionalnog parka, pogotovo srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke, koji je većini turističkih vodiča još nedovoljno poznat.

-Čim smo iznijeli našu ideju JU ‘Nacionalni park Krka’, složili su nam plan posjeta i stručnih predavanja za naše članove. U sklopu desetodnevne edukacije obići ćemo posjetiteljske centre, sakralne objekte, poučno-pješačke staze, arheološke lokalitete i zbirku i imat ćemo nekoliko stručnih predavanja. Sva predavanja, ulaznice i vodiči interpretatori organizirani su bez naknade od strane NP ‘Krka’. Iza nas je već nekoliko dana edukacije i moramo priznati da uživamo u terenskom obilasku i predavanjima. Edukacija i daljnje usavršavanje je bitno u svakom poslu, pogotovo u našem kada se turizam i turistička ponuda mijenjaju iz dana u dan, te smo zaista zahvalni što već odavno imamo odličnu suradnju s JU ‘NP Krka’ i što su nam i ovaj put organizirali odličnu edukaciju – poručuju iz Udruge vodiča ‘Mihovil’.

Iz Nacionalnog parka Krka ističu da im je želja na najbolji mogući način predstaviti park i upoznati posjetitelje sa što više činjenica koje ga čine iznimnim.

– Zato nas posebno veseli suradnja na ovom projektu s dragim dugogodišnjim suradnicima, turističkim vodičima. Svaki posjet Nacionalnom parku ‘Krka’ u pratnji vodiča istraživačka je avantura u kojoj se posjetiteljima, kroz neposredno iskustvo, otkrivaju nove spoznaje o prirodnim i kulturnim vrijednostima ovoga područja –  istaknula je ravnateljica Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ Nella Slavica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.