Prvenstvo bez publike, ali putem livestream-a

Međunarodni turnir tenisača u Šibeniku: ‘Ovim turnirom grad stupa na svjetsku scenu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Šibenski Šubićevac sljedećih će desetak dana biti na teniskoj karti svijeta zahvaljujući premijernom izdanju turnira tenisača koji će se bodovati za profesionalnu ATP listu. Riječ je o Šibenik Openu nagradnog fonda 15.000 američkih dolara, koji će se u organizaciji TK Šubićevac i Hrvatskog teniskog saveza, te podršku Grada Šibenika, održati od utorka 20. do nedjelje 25. travnja. U međuvremenu, već od četvrtka 15. travnja, igrat će se pretkvalifikacije i kvalifikacije.

Danas je održana konferencija za novinare u hotelu Jadran, a sudionici konferencije bili su: Paško Rakić direktor turnira, Neven Nakić dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza, Ivica Kostanić predsjednik TK Šubićevac, Iva Čogelja zamjenica direktora turnira i Vladimir Jovanoski izvršni direktor HTS-a. Suorganizator turnira je Hrvatski teniski savez.

– Ovo je jako značajan trenutak i iznimna važnost za grad Šibenik, izvrsna promocija grada i sporta, kao i svih mladih sportaša kojima je ovo prilika da zakorače u profesionalni teniski svijet. Ovim turnirom grad Šibenik stupa na svjetsku scenu i bit će upisan na svjetsku kartu tenisa. Nadam se da je ovo samo početak jedne plodonosne suradnje između grada Šibenika, teniskog kluba Šubićevac, ali i Hrvatskog teniskog saveza. Turnir se održava u izvanrednim pandemijskim okolnostima i važno je ukazati na odgovornost svih nas. Također, ovo se događa i pred početak turističke sezone od koje svi skupa imamo velika očekivanja. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati ovakvih turnira – kazao je Rakić.

Neven Nakić dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza je naglasio da je suradnja Šibenika i HTS izvrsna. Govorio je i o infrastrukturi na teniskim terenima, ali i o gradnji novog teniskog centra na Šubićevcu.

– Važno je naglasiti odličnu trostranu suradnju između grada Šibenika, HTS i teniskog kluba Šubićevac i posebno bih pohvalio čelne ljude grada Šibenika. Dogradonačelnik Paško Rakić je zadužen za sport i naglasio bih da je suradnja s njim fenomenalna. Ovaj turnir je temelj kamenac koji je značajan i za buduće infrastrukturne poduhvate s kojima smo se uhvatili u koštac. Najavljujemo jedan veliki projekt, izgradnju teniskog centra na Šubićevcu u skladu sa već postojećim teniskim centrom. Mislim da nema bolje priče za nadolazeću sezonu – kazao je Nakić.

Ivica Kostanić se osvrnuo na ovaj izazovan događaj koji je veoma značajan za teniski sport, ali i da zahtjeva dosta organizacijskog napora.

– Teniski klub Šubićevac osnovan je1980. godine, a prošle godine je obilježio 40 godina uspješnog djelovanja. Imamo jedan dobar kontinuitet dobrog rada, a u zadnjih nekoliko godina obnovili smo više seniorskih turnira kao i turnir djece do deset godina. Za sve to nam je potrebna i daljnja podrška grada i HTS, a posebice da moramo imati jedan zatvoreni prostor, odnosno sportsku dvoranu kako bi se naša djeca mogla razvijati kroz cijelu godinu – kazao je Kostanić.

Zamjenica direktora Iva Čogelja rekla je ponešto o organizacijskom procesu i ukazala na pridžavanje epidemioloških mjera.

– Prvi put se Šibenik susreće s ovako velikim prvenstvom Međunarodnog karaktera gdje je veliko prisustvo inozemnih igrača, ali i iz Hrvatske. Ovo je jedan veliki događaj za razvoj hrvatskog tenisa, a i tenisa na globalnoj razini. Upisi počinju već od danas i traju do 25.travnja. Bitna stvar je da se prvenstvo organizira bez publike, nadamo se da ćemo slijedeće godine organizirati turnir uz publiku. Prijave su iz cijelog svijeta, većina prijavljenih su stranci, 20 posto hrvatskih igrača, a sve ostalo su stranci.

Direktor HTS Vladimir Jovanoski rekao je da je ovo iznimno važno za tenisače koji u ovim otežanim vremenima moraju ponešto i zaraditi, ali bitno im je i osvajati bodove.

– Nije prvi puta da se u Šibeniku igra profesionalni turnir. Šibenik je bio domaćin ženskih profesionalnih turnira koji su se održali u sklopu Istra-Dalmacije. Nažalost, to je zamrlo u zadnjih par godina i ovime HTS pokušava oživjeti muške i ženske turnire. Ovo je prigoda tenisačima da ne moraju putovati vani i da mogu osvajati bodove, a i ponešto zaraditi u ova teška vremena – zaključio je Jovanoski.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.