Bivši ministar u Račanovoj Vladi

Mario Kovač na čelu šibenskog ogranka Domovinskog pokreta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ogranak Domovinskog pokreta osnovan je danas u Šibeniku, a za predsjednika ogranka izabran je Mario Kovač, nekadašnji ministar iz HSLS-a u Račanovoj Vladi. Dopredsjednici šibenskog ogranka su Ivana Jelenčić i Zvonko Pešić, a rizničar je Hrvoje Puče.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, organizacijski tajnik Darijo Žepina te saborski zastupnik Ivan Penava.

Škoro je uvodno istaknuo kako je Domovinski pokret još uvijek u procesu osnivanja svojih ogranaka.

– Imamo ih preko dvije stotine na općinskim i gradskim razinama i naravno osnovali smo sve podružnice, dvadeset i grad Zagreb. U zadnje vrijeme bilo je dosta priča u medijima, od strane medijskih analitičara, o tome raspada li se i koliko Domovinski pokret, kalkulacija ovih ili onih vrsta. Kao što vidite iz priloženoga, mi uistinu rastemo; dogodi se kao i u svakoj stranci da negdje nekada netko nezadovoljan, tko možda i nije previđen za djelovanje u politici, ode. Kako ode jedan dođe drugih deset, petnaest, tako da nas danas broji oko deset tisuća sveukupno. Radujem se lokalnim izborima na kojima će Domovinski pokret pokazati svoju pravu snagu – rekao je Škoro.

Mario Kovač se osvrnuo na razloge iseljavanja iz Šibenika, koji predstavlja perspektivan grad, te je istaknuo kako je za to kriva kadrovska politika koju HDZ već desetljećima provodi u tome gradu, uz nekoliko pauza u kojima je na vlasti bio SDP.

– To je ona kadrovska politika koja na sva mjesta u Šibeniku dovodi ljude isključivo po kriteriju političke pripadnosti i stranačke iskaznice. To je u Šibeniku izazvalo demografsku eroziju i srozalo gospodarstvo. Ono što je naša politička agenda uvođenje je izvrsnosti u kadrovsku politiku da na sva mjesta dođu oni najbolji – poručio je Kovač.


Pratite nas i na društvenim mrežama: