LOKALNI POLITIČARI: Postizborne pregovore ne mogu, a Petrinu ne žele komentirati

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U aktualnim postizbornim pregovorima MOST-a nezavisnih lista s koalicijama Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom, stanje se mijenja iz trenutka u trenutak. Za komentar o trenutnoj situaciji upitali smo lokalne političare, a zanimalo nas je još smatraju li da bi moglo doći do ponovljenih parlamentarnih izbora te kakav stav imaju o ulozi Stipe Petrine, koji nikad nije bio medijski eksponiraniji. Razgovarali smo sa županom Goranom Paukom, još uvijek aktualnim saborskim zastupnikom Frankom Vidovićem, skradinskim gradonačelnikom Nediljkom Dujićem te načelnikom Općine Tisno, Ivanom Klarinom.

goran pauk 1 091115

Na pitanje kako bi komentirao tijek pregovora, župan Goran Pauk nije htio dati opširan odgovor. – Budući da sam i sam bio dio pregovora ne bih se upuštao u komentare istih, pogotovo dok traju – kratko je prokomentirao. Što se tiče izvanrednih izbora, župan se nada da do njih neće doći. – U slučaju da ipak dođe, predviđam sportsku pobjedu Domoljubne koalicije, jer u izbore se ulazi zato da se pobijedi, a ne da se izgubi – rekao je župan. Na pitanje o ulozi Stipe Petrine u aktualnoj situaciji postizbornih pregovora, župan, očekivano, nije bio rječit. – Njega posebno ne bih htio komentirati. Čitava ova situacija, ovo što se s njim događa, pokazuje sve što smo s njim prošli u županiji – kratak je bio župan Goran Pauk.

vidovic (2)

Franko Vidović također nije htio opširnije komentirati tijek pregovora. – To je osjetljiva tema i još sam uvijek saborski zastupnik pa ne mogu komentirati pregovore dok traju – Na pitanje o eventualnim ponovljenim parlamentarnim izborima, Vidović ima čvrst stav. – Iskreno, očito je da Hrvatska raste što je vidljivo i iz zadnjih izvješća, raste i industrijska proizvodnja. Građani su to prepoznali. Bilo bi najbolje da se sklopi vlada i da koalicija Hrvatska raste u njoj ima većinu. SDP je pokazao da ima viziju i da zna kako voditi državu. Ponovljene izbore ne priželjkujem, ali ako do njih ipak dođe, Hrvatska raste spremna je na pobjedu – kazao je Vidović. Ulogu  primoštenskog načelnika i saborskog zastupnika Stipe Petrine, kao ni župan Pauk  ni Franko Vidović nije htio previše komentirati. – Sve se odvija unutar Mosta. Iz medija znam sve što i drugi – rekao je Vidović.

nediljko dujic

Nediljko Dujić tijek pregovora smatra osjetljivom temom u koju nije uključen te je može prokomentirati samo kao promatrač. – Mogu samo reći da je od prvog dana vidljivo da HDZ na transparentan način prilazi pregovorima. MOST je zanimljiv HDZ-u kao homogena cjelina s kojom želi uspostaviti koaliciju. Pokazalo se da  se reformski program HDZ-a i MOST-a podudaraju u koječemu. S MOST-om se HDZ može lakše dogovoriti nego SDP koji je pokazao da nema snage provesti reforme. Vjerujem da će doći do suradnje i da će se oformiti kvalitetna vlada koja će imati snage provesti reforme – Što se ponovljenih izbora tiče, smatra kako bi rezultat HDZ-a bio isti ili bolji. – HDZ  je velika i ozbiljna stranka. Ipak, nema potrebe za ponovljenim izborima, ali postoji mogućnost da do njih dođe. Treba se zapitati treba li Hrvatskoj da tri ili četiri mjeseca nema vladu. Hrvatska si ne  može priuštiti taj luksuz i toga su u MOST-u svjesni – Slično kao Pauk i Vidović, ni Nediljko Dujić nije htio o Stipi Petrini. – Svoj sam stav o njemu već rekao. Petrina koristi medijski prostor i ovu situaciju. Vjerujem da je MOST ozbiljan skup nezavisnih lista, s ozbiljnim ljudima koji će donijeti ozbiljnu odluku u interesu hrvatskih građana – zaključio je Dujić.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar ivan klarin 2

Tišnjanski načelnik i budući saborski zastupnik Ivan Klarin smatra da je koalicija Hrvatska raste uspješno odgovorila na reformske zahtjeve MOST-a, pogotovo što se tiče zahtjeva smanjenja jedinica lokalne samouprave. – Taj uvjet zadovoljen je na vrlo kvalitetan način i vjerujem da će u pregovorima presuditi istinska želja za provođenjem reformi koje je započela vlada Zorana Milanovića. Ako je sve ovo bila predstava, ako se otpočetka znalo da Božo Petrov igra za HDZ, biti će to jako loša poruka za sve buduće izbore u kojima treća strana bude presudna – smatra Klarin. Na pitanje o eventualnim ponovljenim izborima, Klarin je mišljenja da je i sad situacija komplicirana. –Vlada bi bila  stabilnija na čelu sa Zoranom Milanovićem, a u slučaju da MOST, ili dio MOST-ovih zastupnika pristupi HDZ-u, vlada će biti nestabilna – predviđa Klarin. Na pitanje o ulozi Stipe Petrine u postizbornoj utakmici, Klarin odgovara da Petrina igra korektno. – Na vrijeme je uvidio da neki članovi MOST-a igraju za HDZ.  Jasno je da nikome ne odgovara njegova direktnost u istupima, ali ja ga podržavam u tome – zaključio je Ivan Klarin.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.