Od 5. do 11. listopada

‘Ljubav djeci prije svega’: Obilježavanje Dječjeg tjedna u svim šibenskim vrtićima i osnovnim školama

Diljem zemlje se ovog tjedna, od 5. do 11. listopada, obilježava Dječji tjedan pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava ‘Naša djeca’ Hrvatske i osnovnih društava te su sve aktivnosti posve posvećene djeci, a ovogodišnja je u znaku 70-og rođendana Saveza. U skladu sa epidemiološkim preporukama obilježit će se i u svim osnovnim školama i dječjim vrtićima u Šibeniku.

Dječji tjedan svojim programskim sadržajima i akcijama svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva ‘Naša djeca’.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeravanje pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu te organizacija posebnih i prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu. Također, cilj je osvještavanje potrebe za pokretanjem novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom, a tako i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.