Preobrazba kartaške oaze među borovima

Koncesionar ruši trulu salu restorana na Jadriji: ‘Ulažu moji prijatelji i ne mogu govoriti u njihovo ime’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bez ikakve ograde gradilišta i ploče s informacijom o izvođaču i investitoru na Jadriji traje rušenje dijela kultnog restorana iza kabina. U pokušaju da doznamo tko je ulagač i kakvi su mu planovi naišli smo samo na zid šutnje Dubravka Žurića direktora tvtke ‘Naš Baldekin’ koja je taj kultni restoran dobila od Šibensko-kninske županije u koncesiju na 15 godina.

– Ne mogu vam dati izjavu. Ulažu moji prijatelji i ja u njihovo ime ne mogu davati izjave – kratko je kazao Žurić uz potvrdu kako bi restoran trebao biti u funkciji već ovo ljeto.

Dok radnici demontiraju ostakljene drvene zidove sale restorana i iznose preostali inventar, pred restoranom je i kombi s reklamom franšize hrvatskog lanca restorana ‘Gladne oči’ pa smo provjerili hoće li možda restoran na Jadriji postati najmlađi u tom lancu, uz dva restorana u Zagrebu te po jedan u Sesvetama, Pakoštanima i Zadru. Inače, vlasnik franšize hrvatskog lanca restorana ‘Gladne oči’ je zagrebački poduzetnik Miro Brnas, vlasnik tvrtke Euroglobale.

– Ne, ne dolazimo u Šibenik. Krize s koronom zaustavila je sva ulaganja u nove objekte. Za sada nismo planirali otvaranje nekog novog objekta – kratko nam je u telefonskom razgovoru kazao Brnas.

Vratimo li se na koncesionara, tvrtku ‘Naš Baldekin’ čiji je osnivač Marin Vuković iz Šibenika, oni su restoran na Jadriji dobili u koncesiju nakon poništenja prvog javnog natječaja Šibensko-kninske županije na kojem su obje pristigle ponude, u svibnju 2018. godine, ocijenjene nevaljalima. Koncesija se dodjeljivala na 15 godina uz stalnu godišnju naknadu od 50 kuna po četvornom metru objekta površine 935 kvadrata te promjenjivi dio od tri posto ukupnog godišnjeg prihoda od pružanja usluga.

Vidljivo je iz županijske dokumentacije da je ‘Naš Baldekin’ ugovor o koncesiji sklopio 28. rujna 2018. godine te da je lani tražio produljenje roka završetka ulaganja u rekonstrukciju restorana do 31. prosinca 2019. godine do kada bi trebali bit gotovi građevinsko-obrtni radovi zajedno s opremom, interijerom i kuhinjskom opremom, te će stolovi, stolice i oprema eksterijera bit dostavljeni prije samog otvaranja 2020. godine.

Kako su obrazložili iz tvrtke ‘Naš Baldekin’ obavljene su sve procedure nužne za obavljanje radova, a neke su trajala dulje jer se zbog dotrajalosti kompletno mijenjaju instalacije vode i struje. Razlog za produljenje rokova koncesionar nalazi i u stanju objekta i sigurnosti, koje je bilo puno gore nego li su predvidjeli, te su, također, izbjegli radovi za vrijeme sezone.

U županijskom Odjelu za pomorstvo, promet i otočni razvoj, koji je izdao koncesiju za restoran na Jadriji, od nas su saznali da je ovlaštenik koncesije pokrenuo radove i zbog toga će ga kontaktirati.

– Ovo nam je prva informacija i jedino što mogu reći je da ovlaštenik koncesije može poduzimati samo radove rekonstrukcije po idejnom projektu koji nam je priložio i to u okvirima gabarita na koje se odnosi koncesija. Morat ćemo i sami na terenu utvrditi o čemu je riječ, a zbog isteka roka iz aneksa ugovora vjerojatno ćemo ići na još jedno produljenje roka za ulaganje. Naš je cilj pokretanje gospodarske djelatnosti uz ulaganje u obnovu i to smo koncesijom na 15 godina omogućili. Razumijemo i sve probleme investitora posebno jer je korona kriza značajno pogodila ugostiteljstvo i turizam, djelatnosti o kojima ovisi buduće poslovanje tog objekta – kazala je Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Odjela za pomorstvo.

U što će se pretvoriti restoran koji je godinama, i u lošim uvjetima, nudio ukusnu i povoljnu domaću hranu te bio zavjetrina u borovom hladu svim poklonicima trešete i briškule, ostaje nam čekati i vidjeti.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.