Pregledna stranica s korisnim informacijama

Knin, Vrgorac, Pirovac, Tribunj, Biskupija i Kijevo dobili web stranicu o razvrstavanju otpada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stanovnici Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva odsad mogu pronaći sve informacije vezane za razvrstavanje otpada na web stranici ekoregija.hr.

Nova, pregledna stranica donosi upute o zbrinjavanju otpada – recikliranju, kompostiranju i odvojenom prikupljanju otpada, kao i načine za sprječavanje njegova nastanka. Web stranica je nastala u sklopu istoimenog projekta ‘Eko Regija (K-V-P-B-T-K): Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva’.

Budući da mnogi još uvijek imaju nedoumice u vezi razvrstavanja otpada, ova stranica će građanima spomenutih predjela omogućiti da u bilo koje doba dana ili noći saznaju sve što ih zanima. Unutar izbornika gdje s otpadom stanovnici mogu pronaći informacije o lokacijama zelenih otoka i spremnika na željenom području te pronaći raspored odvoza otpada za svaku jedinicu lokalne samouprave.

Izbornik publikacije  omogućuje pregled i preuzimanje letaka o odvajanju otpada i kompostiranju, letke za turiste, plakate, ali i ostale publikacije nastale u sklopu projekta.

Za one koji nisu sigurni gdje i kako odložiti otpad, na web stranici je dostupna i tražilica otpada  za stanovnike Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva. Uz sve navedeno, web stranica ekoregija.hr redovito će obavještavati svoje čitatelje o novostima vezanima uz aktivnosti projekta.

Projekt ‘Eko Regija’ financira se iz Kohezijskog fonda Europske unije putem Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 487 tisuća kuna, a bespovratna sredstva odobrena su u iznosu nešto višem od 414 tisuća kuna, što je gotovo 85 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Nositelj projekta Eko regija je Grad Knin, a projekt obuhvaća  Grad Knin, Grad Vrgorac, Općina Pirovac, Općina Biskupija, Općina Tribunj i Općina Kijevo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: