U subotu 10. travnja

Izložbom fotografija ispred Azimuta bit će obilježena 221. obljetnica Roberta Visianija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

221. obljetnica rođenja Roberta Visianija bit će obilježena u subotu, 10. travnja na livadi ispred Azimuta uz pomoć nagrađivane šibenske fotografkinje Ivane Antić Stošić. Ponovit će se njena izložba fotografija ‘Neverland’ iz listopada, a ovom prigodom bit će na otvorenom. Organizatori su Udruga Kolektiv 4B i Fotopoetika, te klub Azimut.

– Iako će izložba biti postavljena na otvorenom u okviru radnog vremena Azimuta, potrebno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite – održavati razmak, dezinficirati ruke, nositi zaštitne maske – poručili su organizatori.

Ivana je članica Fotokluba Šibenik. Sudjelovala je na više zajedničkih izložbi, te surađuje s višestruko nagrađivanim haiku pjesnikom, piscem poezije za djecu, Aljošom Vukovićem.

– Oživljavanjem uspomene na Roberta Visianija skrećemo pozornost na svjetski priznatog i poznatog botaničara i prirodnjaka koji je svojim radom ostvario značajne rezultate na svjetskoj karti botanike – kazali su iz Udruge.

Robert Visiani, botaničar svjetskog glasa i neponovljivi hortikulturni stvaratelj ponosni je sin Starog kontinenta rođen 9. travnja 1800. godine u Šibeniku. Ime svoje i svojeg rodnog grada zauvijek je upisao slovima duboko ukorijenjenim u list svake knjige, udžbenika i enciklopedije koje se bave njemu važnim temama, a to su botanika i hortikultura.


Pratite nas i na društvenim mrežama: