Predizborno preslagivanje

Ivo Glavaš u novoj stranci: ‘Ovo je dobar dan za građane Šibenika, a loš za Željka Burića i HDZ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nezavisni šibenski vijećnik Ivo Glavaš, koji je u aktualni saziv Gradskog vijeća ušao sa liste Mosta, pristupio je Nezavisnoj listi Stipe Petrine, objavila je danas na konferenciji za novinare pred gradskom upravom Petrinina vijećnica Iris Ukić Kotarac.

– Smatramo da je ova vijest i te kako dobra, prije svega za građane Šibenika, a naravno i za nas koji se trudimo biti prava oporba ovoj gradskoj vlasti. Ivo Glavaš je, kao i mi, cijelo vrijeme bio čvrsta oporba. Pratili smo njegov rad u Gradskom vijeću i kako smo otvoreni za sve vijećnike koji zaista žele raditi kritički na dobrobit grada Šibenika, bilo je prirodno da nam se pridruži i da ga prihvatimo – kazala je Ukić Kotarac.

Ivo Glavaš odmah je odaslao i poruku pod prozorom ureda gradonačelnika Željka Burića.

– Poručujem gradonačelniku Željku Buriću da dobro zapamti ovaj dan. Ovo je dan koji je dobar za građane Šibenika, a loš za Željka Burića i HDZ. Neka ga dobro zapamti. Zašto NL Stipe Petrine? Zato što su oni 20 godina vjerodostojni, pošteni i principijelni. Nisu se nikad predali, nisu se nikad prodali. To je prava oporba u Gradskom vijeću Šibenika Željku Buriću i HDZ-u i njihovim  HDZ-ovskim marifetlucima – poručio je Glavaš.

Iris Ukić Kotarac naglasila je i kako je ovo NL Stipe Petrine drugi uzastopni mandat u Gradskom vijeću Šibenika te da su sada s pojačanjem Ive Glavaša najjača oporbena stranka i jedini imaju svoj Klub vijećnika.

– Namjeravamo, ako Bog da i ako građani budu aktivni, oduprijeti se ovom sustavu vlasti koji vlada na razini države, odnosno grada. Nadamo se da će nas podržati na lokalnim izborima u svibnju, ako nam ne proture neka rješenja organizirana na manje demokratski i demokratičan način. Nadam se da ćemo srušiti projekte koji nisu u interesu grada, a tu prije svega mislim na videokamere – dodala je Ukić Kotarac.

Na naše pitanje hoće li Ivo Glavaš biti njihov kandidat za gradonačelnika Šibenika, Iris Ukić Kotarac tvrdi da još nije vrijeme za to.

– Bit ćete obaviješteni na vrijeme. Sve ćete znati, a vodit ćemo se interesima grada Šibenika. Otvoreni smo za suradnju, svi su dobrodošli, sjest ćemo zajednički za stol i moramo se konačno oduprijeti organiziranoj kasti koja doslovno radi samo za sebe. Imat ćemo svog kandidata za gradonačelnika Šibenika – zaključila je Ukić Kotarac.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.