Sredstva prikupljena humanitarnom izložbom slikara Ante Bergama Momina

Hvalevrijedna akcija: Rotary klub Šibenik uručio vrijednu donaciju pedijatriji šibenske bolnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rotary klub Šibenik donirao je Odjelu pedijatrije šibenske bolnice tri multifunkcionalne fotelje, 25 stolica, dva televizora s antenama, dva oksimetra i termometar. Vrijednu donaciju, za potrebe osoblja, a kojom će roditeljima i djeci boravak u bolnici učiniti bezbolnijim, uručio je predsjednik Krešimir Šakić i dio članova RC Šibenik te slikar Ante Bergam Momin.

– U bolnici su se posebno oduševili foteljama koje se mogu pretvoriti u ležaj jer će sada roditelji puno lakše moći provesti noć uz svoje dijete – poručili su iz Kluba.

Ova hvalevrijedna akcija počela je još u ožujku na inicijativu slikara- humaniste Ante Bergama Momina koji je u suradnji s Rotary klubom Šibenik organizirao  humanitarnu prodajnu izložbu slikarskih minijatura pod nazivom ‘Slikarske minijature za zdravlje djece’ u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. Izložbu je činila serija od sedamdeset slikarskih minijatura u tehnici akrilika, na praznim kutijama cigareta, kojima autor na vrlo neuobičajen način upućuje na štetnost poroka koji mogu utjecati na zdravlje djece.

– Pored prikupljanja novčanih sredstava za opremanje Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku, cilj ove izložbe je bio uputiti i potaknuti djecu na razmišljanje o štetnosti poroka koji mogu dovesti do različitih bolesti. Izložba je zatvorena već 19. ožujka 2020. radi poštivanja mjera zaštite od bolesti uzrokovane virusom COVID 19. Unatoč tome, prodaja je nastavljena putem interneta i unutar ukupne rotarijanske zajednice Distrikta 1913, odnosno Republike Hrvatske te je prikupljeno preko 15 tisuća kn koje su i ovom prilikom otišle na pravo mjesto i u prave ruke – kazao je Krešimir Šakić, predsjednik Rotary kluba Šibenik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: