Osigurano 250 tisuća kuna

Grad Šibenik sufinancirat će školske potrepštine osnovcima koji primaju dječji doplatak

Grad Šibenik osigurao je 250 tisuća kuna za radne bilježnice i školske potrepštine osnovaca koji primaju dječji doplatak. Javni poziv za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala učenicima osnovnih škola sa šibenskog gradskog područja bit će objavljen krajem kolovoza.

– Na taj način pomoći će se obiteljima sa manjim primanjima, a sufinanciranje će se realizirati kroz jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 kuna za učenike nižih, odnosno 500 kuna za osnovce koji pohađaju više razrede za što je u gradskom proračunu Šibenika već nakon prvog rebalansa osigurano 250 tisuća kuna.  Za istaknuti je da će taj oblik potpore za školske potrepštine dobiti korisnici  prava na doplatak za djecu u 2020. godini, pa je to ujedno i jedini kriterij za sudjelovanje na Javnom pozivu- poručili su iz Grada.

Uz dokaz o ostvarivanju prava na doplatak za djecu, prijavitelji će morati dostaviti ispunjeni i ovjereni obrazac Zahtjeva koji se može preuzeti na web stranici Grada Šibenika, dokaz o prebivalištu na području Grada Šibenika, potvrdu o redovitom školovanju učenika te podatke o bankovnom računu na kojega će se uplatiti jednokratna novčana pomoć.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.