Generalna proba otvaranja MDF-a grad uvodi u dvotjednu čaroliju

Međunarodni dječji festival počinje u subotu, a otvorit će ga lutkarska predstava ‘Uspavanka za mišića’ Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka. Generalna proba održana je večeras, šibenski MDF može se pohvaliti da je, ako ne prvi, a ono sigurno među prvima kazališnim festivalima u Europi koji se otvara nakon korone. Većina festivalskih događanja pak ove godine neće se održavati na ljetnoj pozornici između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice koja je vremenom postala i svojevrsni simbol MDF-a. Osim otvorenja i svečanog zatvaranja na toj sceni održat će se još samo koncert na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, kada će s dječjim pjevačkim zborovima Cvrčak i Zdravo maleni nastupiti Mia Negovetić. Sva ostala događanja i predstave sele se na pozornicu na trgu ispred OŠ Fausta Vrančića.

Izravni prijenos svečanog otvorenja 60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku gledatelji mogu pratiti na Hrvatskoj televiziji u subotu, 20. lipnja s početkom u 21 sat.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.