FOTO Šibenik dobio hotel za koji gosti neće morati plaćati noćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U organizaciju PEU Stribor mali i veliki Šibenčani nedjelju su proveli na eko radionici ispred Narančaste zgrade. Zajedničkim snagama očistili su okoliš oko zgrade, oškarali stare smokve, napravili i postavili hotel za kukce, a organizirali su i radionicu za djecu na kojoj su od recikliranih materijala izradili igračke šišmiša, te postavili kućicu za šišmiše
Radionica je pokušaj stvaranja jednog zdravijeg ekosustava na tom području, samim time i šire, a ovaj put naglasak je bio na životinjskim vrstama koje su ugrožene, a koje su nužne u zdravom ekosustavu i procesu dobivanja hrane.
– To su šišmiši i kukci oprašivači. Ove vrste ugrožene su zbog uništavanja staništa i prekomjerne upotrebe pesticida u poljoprivredi i šumarstvu, te su bioindikatori zdrave prirode. Želja nam je ovo područje učiniti mjestom zdrave prirode i ugodnog boravka, kako za njih, tako i za nas ljude. To smo učinili postavljanjem dva mala drvena objekta na samu zgradu, koji će u budućnosti, nadamo se, postati dom ovim vrstama i pozitivno utjecati na njihovu brojnost. Dok smo već dovršenu kućicu za šišmiše, koju smo dobili od JU Priroda Šibensko-kninske županije, postavili na većoj visini i najmračnijem dijelu Narančaste zgrade, tzv. Hotel za kukce izradili smo zajedno – kažu Striborovci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.