Bez maski i distance

FOTO Šibenčani i Zadrani okupili se u povorci za ‘slobodu i demokraciju’: ‘Formirajmo neprobojan krug’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Otprilike stotinjak Šibenčana i Zadrana okupila se danas točno u podne u povorci za slobodu i demokraciju koja se osim u nekoliko hrvatskih gradova događa u cijelom svijetu.

Povorka je krenula s Vidika prema Poljani, gdje su se sudionici, bez maski i razmaka, popeli na skale i tako uz glazbu i plakate stajali neko vrijeme.

U svojim kratkim govorima kazali su kako bi više ljudi trebalo čitati Bibliju, kako je važno da ostanu zdravi, a potom su se svi uhvatili za ruke i formirali krug.

– Uhvatimo se za ruke i stanimo u neprobojan krug – čulo se za zvučnika dok su se sudionici držeći se za ruke raštrkali po glavnom gradskom trgu.

Povorku je od početka pratila policija, a čekali su ih i na Poljani gdje su i snimali cijelo događanje.

Inače, na Facebook stranici Incijativa Prava i slobode, piše kako hodaju za slobodu, istinu i pravdu. Po putu s Vidika ostavljali su letke Incijative, a na čelu povorke našao se stariji čovjek u okovima i s natpisom Kvaka-19.

Neki sugrađani su sa strane, na sigurnoj distanci promatrali sudionike povorke, a zanimljiv je bio komentar osnovnoškolskog djeteta.

– Prosvjed protiv maski? A šta će bit kad nekom baba umre – zaključio je.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.