Ispred Vatrogasnog doma i na Kvanju

FOTO Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Šibeniku obilježen Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz kip sv. Florijana ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku. Vijence su položili gradonačelnik Željko Burić i zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić. Počast stradalim kolegama iskazali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika na čelu sa zamjenikom zapovjednika Marijanom Bilušićem, a  točno u 8,30 sati oglasile su se i sirene vatrogasnih vozila u trajanju od jedne minute.

Također, u spomen na sve stradale i umrle vatrogasce danas su položeni vijenci i zapaljenje svijeće i kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj. Počast stradalima iskazali su predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, JVP-a Šibenik i DVD-ova, župan Goran Pauk te gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima.  Za duše preminulih vatrogasaca don Tuna Jozić izmolio je molitvu odrješenja čestitavši vatrogascima dan njihova zaštitnika sv. Florijana.

Inače, JVP Šibenik nedavno je dobila novo vozilo vrijedno oko 2,5 milijuna kuna Riječ je o teškom šumskom vozilu, vrijednom oko 2,5 milijuna kuna, a koje su šibenski vatrogasci dobili u sklopu projekta ‘Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske’ vrijednosti većoj od 256 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran u iznosu od 85% sredstvima europskih fondova, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, dok se preostalih 15%  osigurava iz Državnog proračuna.

JVP Šibenik u sklopu navedenog projekta dobit će i novo navalno vozilo, a preuzet će ga zapovjednik Volimir Milošević na svečanoj primopredaji koja će se održati danas tijekom dana  u prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: