Svi sveti i Dušni dan

FOTO Pijaca puna cvijeća ususret blagdanu Svih svetih: ‘Ponuda kao i svake godine, kupci su izbirljiviji’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pitari krizantema od 29 do 60 kuna, aranžmani od 80 do 120 kuna ili pak buketi od 20 do 35 kuna, cijene su cvijeća koje naveliko razgledavaju, ali i kupuju Šibenčani jutros na pijaci ususret blagdanu Svih svetih kada tradicionalno obilaze groblja svojih najmilijih.

– Siromašniji smo, ne kupuje se kao i prošlih godina. Davno su prošla ta vrimena kad su se kupovali bogati aranžmani i veliki pitari. Ponuda je uvijek ista, kupci sve izbirljiviji – kaže nam jedna od prodavačica na pijaci.

OPG Matas nudi velike i male pitare, kao i bukete na frekventnoj lokaciji na pijaci, točnije na skalama.

– Svi žele bogato cvijeće, a ove godine me jako iznenadila potražnja za buketima. Prodali smo ih dosta. Primjerice, u ponudi imamo pitare od 30 kuna, buketima je ista cijena i kupci se ipak odluče za buket – kažu nam iz OPG-a Matas.

Kupci – pomalo sramežjivi. Razgledavaju, raspituju se za cijene, a na kraju biraju najbolji omjer cijene i kvalitete.

– Svake godine primjećujem da su krizanteme malo skuplje, ali važno mi je na taj dan odam počast našim voljenima koji nisu više s nama na najljepši mogući način. Lampaše uvijek kupim ranije na nekoj akciji – kaže nam Marija koja je odabrala dva malena pitara.

Anka kaže da voli pogledati ponudu, ali uvijek nosi cvijeće iz svog vrta.

– Imam nešto svog cvijeća, sama se brinem o njemu pa mi je to posebnije, intimnije. Kupim samo svijeće, a ove godine ću ići i prije samog blagdana. Ipak je korona i velike su gužve – priča.

Inače, prigodno cvijeće, aranžmani i svijeće povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prodavat će se na još nekoliko lokacija u gradu – pored crkve Gospe van Grada te na istočnom ulazu na gradsku tržnicu. Cvijeće i cvjetni aranžmani prodavat će se i na parkiralištu ispred trgovine ‘Tommy’.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.