Procijente sami

FOTO Neobičan ulov Silvija Vidovića: ‘Čini mi se kao glava dinosaura, ali struka nije zainteresirana’Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski ribar Silvije Vidović ulovio je sredinom studenoga u Splitskom kanalu neobičan fosil za koji se njemu čini da riječ o glavi dinosara, ali po riječima ribara on je laik te ne može to tvrditi sa stopostonom sigurnošću.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

– To sam ulovio 15. studenog, a danas sam dobio odgovor iz Prirodslovnog  muzeja da riječ o običnom kamenu koji se s vremenom oblikovao bez da je itko to došao pogledati i uzeti uzorak. Jednostavno je presimetrično da bio kamen. Vide se obrisi očiju, zubi – priča Vidović.

Boji se i žao mu je, ukoliko je stvarno riječ o glavi životinje, da će netko drugi doći i pokupiti naše nacionalno blago jer će preko poznanika u Engleskoj kontaktirati tamošnji muzej, a sve, kako reče ribar, zbog nemara naših službi.

– Poštovani, to vam nije sigurno dinosaur, a nije ni ništa drugo bitno. Teško je reći o kojoj vrsti stijene se radi jer je obraslo, ali vjerojatno je nekakav vapnenac koji je dobio takvu formu procesom trošenja – glasio je odgovor iz Prirodslovnog muzeja.

 

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Pratite nas i na društvenim mrežama: