2. i 3. listopada

‘Dani makedonske kulture’ u Šibenik donose izložbu, književne razgovore, gastro druženje i glazbeni susret

‘Dani makedonske kulture’ u Šibeniku održat će se u petak i subotu, 2. i 3. listopada, u organizaciji građanske nevladine Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta.

Izložbom Olivere Vapske ‘Slika koja govori’ manifestacija će biti otvorena u petak u 19 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, a tom kulturnom događaju, uz predstavnike Grada i članove Udruge prisustvovat će i Nazif Xhaferi, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

U subotu, 2. listopada, u Gradskoj knjižnici u 11 sati predviđeni su književni razgovori kroz susret hrvatskih i makedonskih književnika, publicista i novinara na kojima će gostovati, uz mnoge druge, Renato Baretić i Ante Tomić.

Istog dana u 14 sati u Crnici najavljeno je gastronomsko druženje ‘Makedonska gastronomija u šibenskom oboru’, a manifestacija će završiti tradicionalno poetsko-glazbenim susretom pod moderiranjem Nikole Urukala od 16 do 18 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.