2. i 3. listopada

‘Dani makedonske kulture’ u Šibenik donose izložbu, književne razgovore, gastro druženje i glazbeni susret

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Dani makedonske kulture’ u Šibeniku održat će se u petak i subotu, 2. i 3. listopada, u organizaciji građanske nevladine Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta.

Izložbom Olivere Vapske ‘Slika koja govori’ manifestacija će biti otvorena u petak u 19 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, a tom kulturnom događaju, uz predstavnike Grada i članove Udruge prisustvovat će i Nazif Xhaferi, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

U subotu, 2. listopada, u Gradskoj knjižnici u 11 sati predviđeni su književni razgovori kroz susret hrvatskih i makedonskih književnika, publicista i novinara na kojima će gostovati, uz mnoge druge, Renato Baretić i Ante Tomić.

Istog dana u 14 sati u Crnici najavljeno je gastronomsko druženje ‘Makedonska gastronomija u šibenskom oboru’, a manifestacija će završiti tradicionalno poetsko-glazbenim susretom pod moderiranjem Nikole Urukala od 16 do 18 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: