Imenovan biskupom Dubrovačke biskupije

Burić se oprostio od biskupa Roka Glasnovića: ‘Šibenik je počašćen što ste ponikli i stasali u njegovom okrilju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić sastao se danas sa dubrovačkim biskupom Rokom Glasnovićem u povodu njegova ređenja i uvođenja u službu kao imenovanog biskupa Dubrovačke biskupije koje je najavljeno za subotu, 22. siječnja ove godine u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Susretu je prisustvovao i Tomislav Rogić, biskup Šibenske biskupije.

Uz prigodni poklon, gradonačelnik je Glasnoviću poželio da svoje važno poslanje koje mu je povjerio Sveti Otac, obnaša predano, čestito i uzorno, baš onako kako je, kao svećenik, služio šibenskom vjerničkom puku.

– Dubrovačka biskupija Vašim je dolaskom na njezino čelo nagrađena vrsnim pastirom i odanim čovjekom vjere, a grad Šibenik počašćen  što ste ponikli i stasali u njegovom okrilju. Odlazite iz ove sredine, ali, naš don Roko, za nas ostajete dite Šibenika kojim se ponosimo –  kazao je, uz ostalo, gradonačelnik Burić.

Roko Glasnović zahvalio je šibenskom gradonačelniku na čestitci i iskazanoj podršci te dodao kako će Šibenik i Šibenska biskupija i dalje ostati u njegovom srcu, mislima i molitvama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: