U kazalištu

‘A i vi ste s nama iako vas nima’: U subotu koncert u spomen na šibenske tenore Tonija i Joška

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalni koncert ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ u sjećanje na Joška Arasa-Biću i Tonija Grguričina održat će se u subotu u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

U spomen na Joška i Tonija na koncertu nastupit će One night stand, Klapa Stine Zagreb, Marko Pecotić Peco, Klapa Sinj, Ive Županović i klapa Nas Quattros.

Ulaznice po cijeni od 50 i 40 kuna moguće je kupiti u kafiću Žveljarin, a na koncert će biti moguće ući isključivo uz covid potvrdu.

Podsjetimo, najmlađa i najperspektivnija hrvatska klapa, šibenska Teuta, te je kobne večeri, prije 13 godina, nastupala na Večeri Šibenčana u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na povratku u Split, 23-godišnji Toni Grguričin poginuo je na Borajskoj cesti u prometnoj nesreći. Teuta gubitak Tonija nije mogla preboljeti. Klapa se nedugo nakon njegove smrti ugasila, ali je i sa svojih pet godina rada ostavila dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. Rak pluća ugasio je, sedam mjeseci nakon Tonijeve pogibije, u 29. godini život Joška Arasa Biće. Fortica je nastavila bez Joška, ali u svakoj mogućoj prigodi posvećuje mu pjesme i događaje. Zajedno, bivša Teuta i Fortica svake godine odaju počast pokojnim prijateljima koncertom u šibenskom kazalištu.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.