Preko weba do dnevnih informacija

Život u centru grada do ljeta će biti otežan: Počinje druga faza kopanja Zvonimirove ulice, evo što će to značiti za građane

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zatvaranje dionice Ulice kralja Zvonimira od Miminca do Zadarske ulice od nedjelje navečer pa sve do 30. lipnja za kada je predviđen kraj radova na projektu Aglomeracija Šibenik u prometnoj ‘žili kucavici’ grada, značit će promjenu načina života za stanare centra grada, ali i sve građane koji dolaze u grad. O projektu koji bi do 2021. godine trebao uvelike poboljšati život građana, na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica, gradonačelnik Željko Burić te njegov zamjenik Danijel Mileta.

– U nedjelju zatvaramo dio ulice od kazališta do Zadarske. Mi ćemo do kraja godine napraviti oko 14 posto posla od ukupno ugovorenog. Dakle ne pratimo tempo u odnosu na predviđeno vremensko razdoblje trajanja radova, a kasnimo jednim dijelom zbog turističke sezone, dok se s druge strane mjesec i pol dana kasnilo s organiziranjem i postavljanjem gradilišta. Predviđeno je da radovi na ovoj dionici Ulice kralja Zvonimira budu gotovi do kraja godine, nakon čega slijedi faza radova na potezu od Doma zdravlja do Zadarske ulice što bi, zajedno s četvrtom fazom od Doma zdravlja prema Kronjinom magazinu, trebalo biti gotovo do 30. lipnja 2020. godine – kazao je Malenica, naglasivši kako građani moraju imati razumijevanja za projekt u kojem će biti rekonstruirane i infrastrukturno izmijenjene ukupno 23 ulice.

Građani koji iz smjera Njivica budu dolazili prema centru grada, bit će zaustavljeni kod Doma zdravlja gdje je od jutros ucrtan rotor koji će im omogućiti povratak prema Njivicama odnosno Crnici. Istovremeno, nastavljaju se i radovi na potezu od Kronjinog magazina prema benzinskoj pumpi Petrol.

– Tehnički nije bilo moguće organizirati djelomično promet Ulicom kralja Zvonimira. Ta ulica je preuska, pogotovo od Starog pazara do nogostupa. Paralelni radovi na dvije dionice te ulice dodatno će otežavati cijelu situaciju, ali će već na samim ulazima u Šibenik biti postavljeni znakovi i prometna signalizacija koja će upućivati građane na čvor Bioci ukoliko žele ući u grad. Dolazak u centar grada kroz Varoš znači da će se Težačkom ulicom moći proći kroz MIminac te pored trgovine Tommy skrenuti lijevo, odnosno ući u Zadarsku ulicu i kod Studenca skrenuti desno prema Domu zdravlja – objasnio je dogradonačelnik Mileta princip na kojem će se moći prometovati.

Dostava će se, za trgovine i objekte, obavljati u kontaktu s Gradskim parkingom, a roditelji djecu budu dovozili u vrtić na Građi, moći će proći također kroz Zadarsku ulicu.

– U dogovoru s ATP-om dogovoren je drugačiji način prometovanja. Linije s Meteriza i Njivica neće moći prometovati kroz centar grada, kao ni one iz Zatona, Rasline i iz smjera Vodica. Svi autobusi će ići preko Jadranske magistrale i ulaziti u grad na Bioce, čime će se povećati vrijeme putovanja – dodao je Mileta.

Kontejneri za smeće u Šarinoj pekari bit će izmješteni, a kante za korisni otpad bit će prebačene na Zagrađe. Također, parking u Šarinoj pekari za vrijeme trajanja radova neće biti u funkciji.

– Ni dnevne ni mjesečne parkirne karte neće se naplaćivati za Šarinu pekaru, ali se u njega neće moći ni ući na standardni ulaz. Općenito, građanima savjetujemo da koriste parking ispod Socijalnog, parking na gatu Vrulje, a ulična parkirališta na području Zagrađa i Vatrogasnog doma prepuste stanarima. Drugim riječima, koliko god je moguće neka smanje ulazak automobilima u grad – napominje Mileta.

Pješački prijelaz kod trgovine Tommy više neće biti u funkciji, ali su iscrtana dva nova – jedan odmah iza kazališta, a drugi ispod Vodovoda. Što se vatrogasaca tiče, zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević donio je odluku o dislociranju dijela svojih snaga u Mandalinu kako bi i dalje mogli ekspresno odrađivati intervencije.

Zbog obuhvata radova i pitanja kojih će, sigurni su u gradskoj upravi, sigurno biti, formirana je web stranica na kojoj će građani moći doznati sve što ih zanima vezano uz projekt Aglomeracije i tijek radova.

– Na stranici će dnevno biti apdejtane informacije važne za građane, a svi koji imaju dodatna pitanja moći će ih slati na e-mail aglomeracija@vodovossib.hr – najavio je Mileta.

U konačnici, gradonačelnik Burić pozvao je građane na suradnju i ispričao im se za sve probleme s kojima će se susretati narednih mjeseci, ali uvjerava kako će nakon završetka radova 2021. godine grad imati više od 98 posto kućanstava spojenih na sustav pročišćavanja čime će se približiti ostvarenju vizije ‘Šibenika kakvog želimo’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.