Ploviti se mora

Živo na gatu Vrulje: Ponovo se plovi sa otoka i na njihFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.05.2020., Sibenik - Odlukom stozera Civile zastite od danas se ukidaju mjere ogranicenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Živnuo je od ponedjeljka promet putnika na linijama za šibenske otoke u skladu s mjerama koje propisuje Nacionalni stožer Civilne zaštite. Mnogi otočani jedva su dočekali normalizaciju brodskog prometa kako bi mogli obavljati poslove u gradu, ali, jednako tako, i oni koji su bili ‘zarobljeni’ na kopnu te im je bio onemogućen pristup do svojih nekretnina i polja na otocima.

Odlukom Nacionalnog stožera o popuštanju mjera, Agencija za obalni linijski pomorski promet pozvala je brodare da od ponedjeljka uspostave sve državne brzobrodske linije kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa s otoka na kopno brzim brodovima.

Agencije u svom priopćenju kaže i da će u odnosu na ostale državne linije, u suradnji s otočnim jedinicama lokalne samouprave i brodarima, nastaviti kontinuirano prilagođavati redove plovidbe odnosno broj dnevnih putovanja na linijama prometnim potrebama pojedinog otoka, odnosno putnika, a što će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije te naputcima nadležnih tijela. Postepeno će se povećavati broj dnevnih putovanja na državnim linijama, o čemu će korisnici biti pravodobno izviješteni, zaključuje se u priopćenju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: