Dogovoreno s gvardijanom samostana

Zeleni grad zbog ljudskih kostiju kod sv. Frane odustao od automatskog navodnjavanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U okviru plana ugradnje automatskog navodnjavanja na površini kod crkve sv.Frane prilikom iskopa za postavljanje cijevi djelatnici Zelenog grada naišli su na kosti nakon čega su obustavljeni daljnji iskopi.

– U dogovoru s gvardijanom samostana sv.Frane fra Ivanom Bradarićem, površina će se vratiti u prvobitno stanje te se na njoj neće biti ugrađeno automatsko navodnjavanje, već će se održavati ručno – poručuju iz Zelenog grada.

Podsjetimo, radnici Zelenog grada bagerom su prekopali staro groblje pored crkve sv. Frane u Šibeniku, a ljudske kosti već danima stoje razbacane na trava, govori nam fra Ivan Penava koji je poslao i fotografije.

Kako doznajemo u Zelenom gradu, na toj površini su u tijeku radovi na navodnjavanju koje su prekinuli čim su pronašli kosti.

– Od početka radova u stalnom smo kontaktu s gvardijanom Ivanom Bradarićem i znamo da tu postoji groblje, ali dosta duboko tako da ove kosti, koliko znam, ne bi trebale biti iz tih grobova. Čim smo pronašli kosti, stali smo s kopanjem i rješavamo situaciju. Kontaktirat ćemo Čemprese i Muzej, a u svakodnevnom smo kontaktu, kao što sam rekao, s gvardijanom samostana – kazao nam je jučer rukovoditelj održavanja javnih zelenih površina iz Zelenog grada Mile Pavičić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: